Peder Fredricson, Line Hellström och Jens Fredricson ser fram emot tävlingarna på Strömsholm i helgen.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Fullspäckad helg på Strömsholm

2011-06-01

Äntligen är det dags för en stor familjefest för alla åldrar, Strömsholmstävlingarna 2011, den 2-5 juni. I år bjuds det traditionsenligt på tävlingar av högsta klass i alla de olympiska ridsportgrenarna, hoppning, dressyr och fälttävlan, och en uppvisning i dressyr för ryttare med funktionsnedsättning, i den kungliga slottsparken. Landslagsryttarna Jens och Peder Fredricson är på plats med sina bästa hästar och gör upp i en intern brödrakamp.

Under tävlingsdagarna arrangeras SM-finaler för unga ryttare och juniorer i dressyr samt finaler i Ridsportallsvenskan och Agria Ponnyallsvenskan, lag-SM i hoppning.
Nytt för i år är den uppvisningsklass för landslagsryttare med funktionsnedsättning som kommer att genomföras under lördagen.

På fredagen mitt på dagen börjar terrängmomentet för den tvåstjärniga fälttävlan på Österängen. Ryttare från hela Sverige kommer i ett högt tempo att ta sig genom banan som byggts av Dan Olsson, banbyggare för bland annat den internationella fälttävlan på Ribersborg i Malmö. Håll ett extra öga på Frida Andersén och Johan Lundin som båda har varit framgångsrika den senaste tiden.

Den nya Grand Prix-banan för dressyrekipagen, kommer att invigas under tävlingarna. I dressyren ser vi bland annat ryttarna Mattias Jansson och Ulla Håkanson samt hemmahoppet i young rider-SM Line Hellström som går tredje året på Riksidrottsgymnasiet på Strömsholm. Sedan drygt ett år tillbaka rider Line på 12-årige Diabelli, som omskolats från fälttävlanshäst till dressyrhäst.
- För ett år sedan hade jag aldrig kunnat drömma om att rida här på SM, det känns stort, säger Line.

I hoppningen blir det en intern kamp mellan bröderna Fredricson, där Jens och Peder tävlar om titeln ”bäst i familjen”. Bröderna laddade upp tillsammans i Köpenhamn genom att rida i det svenska nationshoppningslaget. Nu startar de återigen på samma bana, båda med sina bästa hästar RS Lunatic och H&M Arctic Aurora Borealis.
- Bygger de högt och stort i helgen är det till Peders fördel, blir det tekniskt svårt är det till min fördel, menar Jens.
Peder håller med men menar att roligast är att få träna tillsammans med brorsan.
- Visst tar jag tävlingarna på allvar, det är kul att vinna, men mest är jag här för att träna med Jens.

Så vem vinner söndagens Grand Prix-hoppning?
- Peder, svarar Jens.
- Jens, svarar Peder.

På showbanan är det ett fullspäckat schema med allt ifrån voltige och riddare till körning. För de minsta finns som vanligt en lekplats med hoppborg och karusell.

SM-finaler, allsvenskan, fälttävlan, tidsprogram, resultat med mera

 

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Samarbetspartner

Annons