Vinnaren Josefine Larsson på Loftus leder ärevarvet.
FOTO: SvRF

Små fälttävlansryttare red final på Ribban

2010-08-15

Sugar Cup är en träningsserie i terrängbaneridning, skapad för de yngsta barnen och de minsta ponnyerna. En prova-på-fälttävlan med tonvikten på träning som ger erfarenhet och säkerhet.

24 ryttare startade i finalen på Ribersborg, på specialdesignad bana. Finalen avgjordes i en stilbedömning, där Lasse Christenson dömde och Janne Fristedt var speaker.

Idén till träningsserien Sugar Cup föddes 2009. Tävlingsredlerna för fälttävlan hade ändrats. De lägsta ponnyhindren blev högre. För de yngsta barnen och de minsta ponnyerna blev det nättopp omöjligt att prova på fälttävlan – på ett roligt och säkert vis.

Då drog Pernilla Linder Velander och Ted Velander, c-tränare i fälttävlan och tidigare landslagsryttare, igång träningsserien Sugar Cup. Tre träningar, plus tre terrängbaneridningar med stilbedömning på tre väl lämpade banor i Skåne: hos Tågarpsorten, hos Vinslövs RF samt final på träningsbanan för fälttävlan i Flyinge/Revinge. Responsen blev stor. Vid sammanlagt sex tränings- och stilbedömningstillfällen sommaren 2009 kom nära 100 ponnyer till start.

I år, 2010, har serien utökats. Sugar Cup har ridits i Flyinge, i Vinslöv och i Tågarp. En träning och en stilbedömning på varje plats. Totalt 38 barn ridit 158 terrängträningar – och gjort väldiga framsteg.

 

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons