Glada premiärsegrare. Grattis Värnamobygdens Ryttarförening!
FOTO: Jenny Blommesköld

Värnamobygden tog årets första seger

2018-03-03

Första omgången av Folksam Ponnyallsvenska har avgjorts i zon öst. Värnamobygdens Ryttarförening tog en säker seger efter felfria ritter i både grundomgång och omhoppning.

I laget red Alma Blommesköld på Flying Dragon, Klara Trofast på Lofty Hopsy Daisy, Cajsa Bergman på Westcliffs Grace och Julia Lindell på The Attyrory Classic. Lagledare var Jenny Blommesköld.

Det är första året i Folksam Ponnyallsvenska, ponnyernas elitserie i hoppning, för Värnamobygden som kvalade via division 1 förra året.

På andra plats kom Lammhults Ridklubb och på tredje plats Föreningen Mantorpsryttarna.

På grund av force majeure kunde inte RK Udden och Ölands RF komma till start, men kvarstår trots detta ändå till Folksam Ponnyallsvenska 2019.

Fullständiga resultat

Om Folksam Ponnyallsvenska:
Folksam Ponnyallsvenska rids i sex zoner och består av tre omgångar/zon. Omgångarna rids på Lätt A- till Medelsvår B-nivå

2018 deltar 47 lag från hela landet i Folksam Ponnyallsvenska.

Två lag per zon går till final, tillika lag-SM, den 10 juni på Strömsholm. Finalen rids som nationell Medelsvår B bedömning laghoppning i två omgångar. De sex främsta lagen efter finalomgång 1 går vidare till andra finalomgången som rids med omvänd startordning efter resultatet i omgång 1. Lagen tar med sig felen från omgång 1. Omhoppning sker om medaljer. 

Fullständiga regler

Tävlingsplatser och datum 

Annons