Jump Clubs vinnande lag i zon nord fr v Kajsa Björe, Tilde Jansson, Signe Svensson, Fredrica von Celsing och lagledare Karin Lindbergson.
FOTO: Privat

Smakstart i tre zoner av Folksam Ponnyallsvenska

2018-03-11

Härligt! Nu är Folksam Ponnyallsvenska igång på allvar. Tre zoner hade premiär i helgen. I zon syd vann Perstorps Kör och Ryttarförening. I premiären i Borås vann Kållereds Ryttarförening i zon väst. I zon nord blev det en favoritseger för Jump Club, från Enköping.

I zon syd blev det en toppstrid mellan tre lag till omhoppning. I de två topplagen Perstorp och Helsingborg var samtliga ryttare felfria i både grundomgång och omhoppning.

Kållereds vinnande lagKållereds vinnande lag i Borås

Hos Borås Fältrittklubb möttes lag i zon väst. Här fanns regerande mästarlaget Billdal Ridklubb med till start. Men Kållereds Ryttarförening var starkaste efter omhoppning om segern.

Även i zon nord hoppades det om för att få fram ett segrarlag. Jump Club från Enköping visade sin klass. Alla fyra lagryttarna var felfria i omhoppningen.

Resultat zon syd
Resultat zon väst
Resultat zon nord

Ställningen

Om Folksam Ponnyallsvenska:
Folksam Ponnyallsvenska rids i sex zoner och består av tre omgångar/zon. Omgångarna rids på Lätt A- till Medelsvår B-nivå

2018 deltar 47 lag från hela landet i Folksam Ponnyallsvenska.

Två lag per zon går till final, tillika lag-SM, den 10 juni på Strömsholm. Finalen rids som nationell Medelsvår B bedömning laghoppning i två omgångar. De sex främsta lagen efter finalomgång 1 går vidare till andra finalomgången som rids med omvänd startordning efter resultatet i omgång 1. Lagen tar med sig felen från omgång 1. Omhoppning sker om medaljer. 

Fullständiga regler

Tävlingsplatser och datum 

Annons