Mot finalen på Strömsholm
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Finalklara lag i Folksam Ponnyallsvenska

2019-05-18

Nu är det klart i Folksam Ponnyallsvenska för lagen till final. Föreningen Runsten Equestrians, Södertälje Ridklubb, Värnamobygdens Ryttarförening, Ronneby Ryttarförening, Flyinge Ryttarförening, Helsingborgs Fältrittklubb, Örebro Ryttarteam, Heby Ridklubb, Billdals Ridklubb, Halmstads Fältrittklubb, Vindelns Ridklubb och Stöcke Ponnyförening är klara för final på Strömsholm i juni.

ZON CENTRAL

Från zon Central heter finallagen Föreningen Runsten Equestrians och Södertälje Ridklubb.
I Runstens lag red Smilla Gardiner/Lavally Sam, Noela Meade Berglund/Contendo, Nicole Wasmuth/Banin Dubh och Smilla Fant/Kiltartan Free Spirit.
Resultat

ZON ÖST

Från östra zonen kommer handlar det om Värnamobygdens Ryttarförening ett lag med stolta traditioner i allsvensorna både på häst och ponny och Ronneby Ryttarförening.
 I Värnamos vinnande lag red Alma Blommesköld/Flying Dragon, Klara Trofast/Lofty Hopsy Daisy och Cajsa Bergman/Westcliffs Grace.
Resultat

ZON SYD
Från zon syd ansluter Flyinge Ryttarförening och Helsingborgs Fältrittklubb.
Flyinges lag såg ut så här:
Ellen Hammarström/Tullohea Minnie, Clara Hermelin/Mr Jack Sparrow, Sofia Lindh-young/Brad Pitt och Beata Hermelin/Colton Milton.
Resultat

ZON NORD

Nu är det även klart i zon nord. Från denna zon ansluter Örebro Ryttarteam och Heby Ridklubb.
I Örebros vinnande lag red Nelly Lindgren, Stald Fox´s Mr Fox, Ella Olsson, Idylle, Tilda Lundstedt med Lowerybane Diamond och Slly Wittvågen med Silver Savannagh.

Resultat

ZON VÄST
Från denna zon tar sig Billdals Ridklubb och Halmstads Fältrittklubb till final.
Tredje omgångens segrande lag var Halmstads Fältrittklubb.
I laget red Betty Nilsson Moolight Shadow,  Felicia Damouni med Pasaden Sunbird, Amanda Möller, med Hembys Florian och Alice Rosenqvist med Ballyvella Polly.

Resultat

ZON POLAR
Vindelns Ridklubb är vidare till final tillsammans med Stöcke Ponnyförening. I Vindelns lag red fyra tuffa tjejer.
Emmy Lundberg, Love Laine, Tilde Lindgren och Cornelia Larsson.


Dags för nästa steg - final på Strömsholm 6-9 juni.
Resultat

Slutställning i zonerna

- Folksam Ponnyallsvenska är den enskilt viktigaste tävlingen för våra ponnyryttare som får möjligheten att utvecklas individuellt och har chansen att göra en gemensam prestation, säger Robert Solin, elitsamordnare hoppning hos Svenska Ridsportförbundet.
- Det är en så bra plantskola för framtida framgångar. Vi är extremt glada över att ha förmånen att göra det här för ponnyryttarna i hela landet.

Folksam som är stolt sponsor till både Folksam Elitallsvenska för häst och Ponnyallsvenskan förklarar sitt engagemang så här:
- Vi på Folksam är idrottens försäkringsbolag och är sedan flera år stolt samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet och Ponnyallsvenskan. Ridsport är ju den näst största ungdomsidrotten i Sverige och är också en sport som engagerar många av våra kunder, säger Lars-Inge Svensson, Chef Affär Idrott.

 

 

 

Texten uppdateras löpande.

Annons