Heby Ryttarförening glada segrare efter tuff omhoppning på Strömsholm.
FOTO: @Johanssonjenny.se

Folksam Ponnyallsvenska: Heby, Billdal, Ronneby och Vellinge vinnare

2019-03-24

Helgen bjöd på premiäromgång i fyra zoner av Folksam Ponnyallsvenska, ponnyernas elitserie i hoppning.

Zon Väst:
Billdals Ridklubb tog hem segern i zon väst efter omhoppning mot fyra andra lag. Lagryttarna Ellen Louise Liander på Whos Princess Lee, Ella Sterner på Fair Choice Tokay, Emelie Edvardsson på Amoroso och Julia Buschewitz på Carnalecka Quickstep såg till att det blev noll fel i protokollet även i omhoppningen och kunde fira segern tillsammans med lagledare Carina Olofsson.

Resultat

Zon Nord:
Även på Strömsholm blev det en tuff uppgörelse med fem lag till omhoppning. Heby Ryttarförening vann efter felfria ritter och med halvsekunden till godo på tvåan Jump Club Ridsportförening. I det segrande laget red Ophelia Jenderholt på Munsboro Sniper, Tilde Jansson på Lookout Oysters Spring, Malin Turesson på Debora vd Kempenhoeve och Elin Lundin på Gyllinge Eos. Lagledare var Marlene Smith och Olle Marlefka.

Resultat

Zon Syd:
I Vellinge blev det en populär hemmaseger med det egna laget i topp efter dubbelt felfritt. Lagryttare var Loviza Ardenmark på She is Nice, Emma Pettersson på Hot'n Tot, Elsa Olsson på Florian och Felicia Andree på Munsboro Ice Princess. Lagledare var Kelly Schild Berglind.

Resultat

Zon Öst:
Hos Mantorpsryttarna blev det omhoppning mellan hemmaklubben och Ronneby Ryttarförening. Båda lagen fixade felfritt resultat igen men Ronneby var det snabbare av dem och vann med knappa sekunden till godo. Vinnarlaget coachades av lagledare Andre Brandt och i laget red Meia Löfberg på La Luna, Tindra Brandt på Banner Bebo, Sophia Sjögren på Sturevallens Mira och Emelia Martinsson på Prince of Cullawinna.

Resultat

Fakta
Folksam Ponnyallsvenska rids i sex zoner och består av tre omgångar/zon. 2019 deltar 49 lag från hela landet i serien.

Omgångarna rids på Lätt A- till Medelsvår B-nivå. Två lag per zon går till final, tillika lag-SM, den 9 juni på Strömsholm. Finalen rids som nationell Medelsvår B bedömning laghoppning i två omgångar.

Annons