Regerande mästarlag Jump Club. I helgen avgörs det om klubben kommer med till final
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Avgörande i Folksam Ponnyallsvenska

2019-05-15

I helgen avgörs det vilka lag som tar sig till finalen i Folksam Ponnyallsvenska. Finalen rids under Strömsholmsdagarna 6-9 juni. Det är hästfesten med stort H.

Den tredje och avslutande omgången rids i zon polar i Vännäs. I zon nord är Jump Club värd och i zon syd handlar det om Fjälkestad. Föreningen Runsten Equestrians har sista grundomgången i zon central. Västerviksortens RK är platsen för zon öst och Kållereds Ridklubb tar emot i zon väst.

I finalen hoppas det också om lag-SM-medaljer.
Alla vill till finalen för att få rida på den vackra banan framför slottet. Stämningen är grym kring finalen och det vimlar av maskotar och hejaklackar.
Jump Club är regerande mästarlag. Men i zon nord, där Jump Club hör hemma, toppar Heby Ridklubb före Strömsholms Ridsportförening.
Heby Ridklubb har historiska framgångar i finalerna i Folksam Ponnyallsvenska.
Tre zoner avgörs under lördagen och tre på söndagen. I den här omgången finns det extra poäng att tjäna. Poängen har koefficient och räknas en och en halv gång.
Sen vet alla vilka tolv finallag som får åka till Strömsholm.
- Folksam Ponnyallsvenska är den enskilt viktigaste tävlingen för våra ponnyryttare som får möjligheten att utvecklas individuellt och har chansen att göra en gemensam prestation, säger Robert Solin, elitsamordnare hoppning hos Svenska Ridsportförbundet.
- Det är en så bra plantskola för framtida framgångar. Vi är extremt glada över att ha förmånen att göra det här för ponnyryttarna i hela landet.

Folksam som är stolt sponsor till både Folksam Elitallsvenska för häst och Ponnyallsvenskan förklarar sitt engagemang så här:
- Vi på Folksam är idrottens försäkringsbolag och är sedan flera år stolt samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet och Ponnyallsvenskan. Ridsport är ju den näst största ungdomsidrotten i Sverige och är också en sport som engagerar många av våra kunder, säger Lars-Inge Svensson, Chef Affär Idrott.

Aktuell Ställning

Regler

Annons