Henrietta Hansson, vd för Agria Djurförsäkring, och Carina Sjöberg, Svenska Ridsportförbundets generalsekreterare.
FOTO: Roland Thunholm

Agria är VM-satsningens huvudsponsor

2010-03-18

Redan före jul skakade Henrietta Hansson, vd för Agria Djurförsäkring, och Carina Sjöberg, Svenska Ridsportförbundets generalsekreterare, hand på Agriamiljonen för 2010 och att den skulle gå till ridsportens VM-satsning.

Agria Djurförsäkring, som är ridsportens huvudsponsor, är också VM-satsningens huvudsponsor och bidrar med över en miljon för att svenska ryttare och kuskar ska kunna kämpa om medaljerna.

Agrias elitsatsning, den så kallade Agria-miljonen, är en del av ett långsiktigt samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet och Agria Djurförsäkring. Sedan 2003 har Agriamiljonen bidragit till att grenarna inom förbundet kunnat utvecklas på elitnivå.

I år går Agriamiljonen oavkortat till VM som avgörs i Lexington, Kentucky i USA och från föregående år sattes 300 000 kronor av från Agriamiljonen till VM-satsningen. Tillsammans gör det att Agria stödjer satsningen totalt med 1 300 000 kronor.
– Agrias stöd betyder extra mycket den här gången. Ett VM är ett stort åtagande för oss och det är tryggt att ha en grundplåt till satsningen, säger Carina Sjöberg generalsekreterare för Svenska Ridsportförbundet.

– Ett mästerskap på andra sidan Atlanten kräver stora insatser från både ryttarna och förbundet. Att svenska representanter deltar är viktigt och nödvändigt – inte bara för att dagens elitryttare ska få chans till medaljer. För den vanliga ryttaren är det minst lika viktigt att det finns bra förebilder inom sporten, menar Henrietta Hansson, vd för Agria Djurförsäkring.

I samarbetet mellan Agria och Ridsportförbundet ingår, förutom elitsatsningar, även tydliga satsningar för bredden. Då handlar det om olika former av aktiviteter som ska stimulera ryttare att utveckla sin ridning och samvaro med hästar.

ALLTECH-FEI-WEG-2010

Startlistor och resultat

Resultat Online

FEI TV sänder live från VM

fei_tv_large

Se ridsport live online!

FEI TV

Läs mer om VM

Tidsprogram med mera hittar Du på

Arrangörens hemsida

Våra VM-sponsorer

Volkswagen

GPA

Stort Tack!
EquiTours

Equi Tours -ridsportens resebyrå till VM

Equitours arrangerar resor tillridsportens evenemang! Läs mer på

Equi Tours hemsida

VM i media

Se fler nyheter

Annons