Bli medlem i en klubb - och förbundet!

Alla som är medlem i en ridklubb som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet är automatiskt med i förbundet.  Att vara med i det ideella arbetet i en förening skapar samhörighet och ger många vänner med samma intresse som Du själv har.

Det är klubbarna som är medlemmar i Svenska Ridsporförbundet men även den enskilda klubbmedlemmen har nytta av det arbete som förbundet gör.

>> Hitta en klubb nära dig - Här kan du söka på distrikt.och sedan se vilka klubbar som finns inom distriktet.

Om du söker efter en specifik ridklubb kan du hitta den under Ridklubbar A-Ö

Ridsportens företrädare i samhället

Ridsportförbundet har drygt 900 medlemsklubbar med totalt över 150 000 medlemmar.Tillsammans är vi starka och några av förbundets uppgifter är att företräda ridsporten gentemot myndigheter, politiker och samhälle och att leda vägen i viktiga idrottspolitiska frågor. Svenska Ridsportförbundet är en demokratisk organisation och via din förening kan du vara med och påverka svensk ridsports framtid!

Medlemstidningen Häst&Ryttare

Som medlem i en klubb får Du vår medlemstidning Häst & Ryttare. Tidningen ingår i medlemsavgiften och kommer direkt hem i brevlådan.
Förutom aktuell information från förbundet kan Du läsa om allt möjligt som är av intresse för den ridintresserade, som olika grenar, träningstips, ryttarprofiler, hästskötsel och mycket mer.

Gemensam olycksfallsförsäkring

Alla medlemmar i förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet omfattas av en olycksfallsförsäkring via sitt medlemskap. Läs mer här

Häst & Ryttare

Ridskola och utbildning

Ridsportförbundet säkerställer standarden på ridskolor och utbildar både ideella och yrkesverksamma ledare.
Vi tar också fram utbildningsmaterial om hästar speciellt anpassat för barn och ungdomar.

Tävling

Via våra medlemsföreningar arrangerar Svenska Ridsportförbundet tävlingar på alla nivåer. Vill du tävla är det via din klubb du löser tävlingslicens. Ridsportförbundet fastställer också regler för tävlingar och registrerar resultat från regional tävling och uppåt.

Föreningen

Vill ni söka medlemskap för föreningen i Svenska Ridsportförbundet? Läs mer här


Senast uppdaterad: 2018-11-26

Samarbetspartner

Annons