Pressmeddelanden

Välkommen till Svenska Ridsportförbundets pressrum. Här hittar du pressmeddelanden, ryttarbiografier, mästerskapsresultat med mera. Kontakt: Lotta Amnestål, informationschef, 0709-79 56 35

Årets Folksam SM i hoppning blir speciellt på många sätt. Det blir ett startfält med närmast internationell prägel, på en välrenommerad tävlingsplats som inte haft SM förut, ingen publik, men ändå en fullmatad vecka med tävlingar för unghästar, ponny...
 
​Nu stå det klart att årets upplagor av både Folksam Elitallsvenska och Folksam Ponnyallsvenska kommer att avgöras under hösten. Coronapandemianpassade regler och alla tävlingsplatser är klara.
 
Peder Fredricson med H&M Crusader Ice vann ATG Riders League Grand Prix på Sundbyholm på lördagskvällen. Emma Emanuelsson och Joyful vann ATG Riders League 1,35-hoppning tidigare på kvällen.
 
​Precis som så mycket annat den här säsongen fick ATG Riders League göra en halvhalt när tävlingarna pausade. Nu är det dags igen – årets andra omgång avgöras lördag 1 augusti med toppryttare i deltagarlistorna.
 
​Till årets höjdpunkter hör att hylla ridsportens hjältar men på grund av coronapandemin får Ryttargalan 2020 ett nytt, digitalt format. Ny priskategori på programmet är Årets tränare.
 
Folksam fortsätter att vara Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor i ytterligare tre år. Med ett nytt gemensamt avtal kan försäkringsbolaget och förbundet fortsätta att satsa på skadeförebyggande arbete och trygghet för ryttare på alla nivåer.
 
Häst&Ryttare, Svenska Ridsportförbundets medlemstidning, finns nu både som app och taltidning.
 
Precis som så mycket annat den här våren fick ATG Riders League göra en halvhalt när tävlingarna pausade. Men nu, när restriktionerna för både tävling och resor lyfts i mitten av juni, kan årets andra omgång avgöras på Sundbyholm den 1 augusti.
 
​I ”Hästanläggningar - en guide” har Svenska Ridsportförbundet samlat råd för alla som behöver renovera eller bygga en ny anläggning som funkar för både hästar och människor. Nu är guiden uppdaterad med ännu mer kunskap, tips och färsk forskning.
 
 
 
 
​Hur förklarar man hästens sinnen på arabiska, vad heter gödselstack på engelska och hur berättar man vad som är viktigt att tänka på i stallet på sorani?
 
 
På nationaldagen 2018 invigde kronprinsessparet det annorlunda och unika Hästmuseum Strömsholm, en app där besökaren blir guidad gratis runt den anrika hästmetropolen Strömsholm via fem olika utomhusslingor. Sedan invigningen har drygt 10 000 guidnin...
 
Vid Riksidrottsmötet i maj 2019 fick en från RF oberoende medlingsperson uppdraget att finna en lösning för anslutning av Svenska Islandshästförbundet i en medling mellan Svenska Ridsportförbundet, Svenska Islandshästförbundet och Riksidrottsförbunde...
 
Den 6 juni galopperar käpphästarna på Strömsholm och den gröna slottsbanan när det är dags för tidernas första Riksmästerskap i käpphäst.
 
På lördag den 7 mars är det dags för årets första omgång av ATG Riders League hos Kungsbacka Ridklubb. I fjol var det en irländsk skåning som rönte störst framgångar. Adrian Cronin vann två omgångar med Hard To Beat G – det egensinniga stoet med det ...
 
 
​Efter en spännande final tog Dalby Ryttarförening hem segern i finalen av Folksam Hästkunskap Cup på Eurohorse-mässan i Göteborg. ​- Jag är otroligt glad och stolt, säger lagledare Cecilia Nilsson.
 
telefon-kontakt

Presskontakt

Så når du oss
mynewsdesk logga

Pressmeddelanden

Besök vårt pressrum på MyNewsDesk för att läsa pressmeddelanden, hitta bilder, kontaktuppgifter mm.

Svenska Ridsportförbundet på MyNewsdesk
logo GHS

Gothenburg Horse Show

Besök Pressrummet på MyNewsdesk

3-7 april 2019
Malin Baryard Johnsson1 161123 RT

Sweden Int Horse Show

Besök Pressrummet på MyNewsdesk

28 november-1 december 2019

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Annons