Pressmeddelanden

Välkommen till Svenska Ridsportförbundets pressrum. Här hittar du pressmeddelanden, ryttarbiografier, mästerskapsresultat med mera. Kontakt: Lotta Amnestål, informationschef, 0709-79 56 35

Peder Fredricson, Stephanie Holmén och Vanessa Falk är nya stolta Friends-ambassadörer i arbetet mot mobbning och för att alla barn, unga och vuxna ska känna sig trygga i stallet.
 
Värmdö Ridklubb är Årets ridskola 2019 och är en klubb som vill växa. ​- Vår kö skulle kunna fylla 25 nya ridgrupper, säger ordförande Åsa Lindblom, som hoppas på en ny anläggning i julklapp.
 
​Det drar ihop sig till nästa Folksam SM i hoppning hos Södertälje Ridklubb. Till helgen handlar det om seniorer, young rider och juniorer som rider om medaljerna.
 
Det jobbas stenhårt hos Södertälje Ridklubb. Under två veckor ska klubben arrangera SM i hoppning för alla ålderskategorier ryttare. Idag öppnas dörrarna för Folksam inomhus-SM i hoppning för ponny och children.
 
Det blir en härlig dressyrhelg i Helsingborg 31 oktober - 3 november. Det handlar om Folksam lag-SM i ponnydressyr och kval till ponnyküren under Sweden International Horse Show på Friends Arena.
 
Den 29 oktober gästar en tung trio och tre generationer ryttarstjärnor manegen på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik för att sprida kunskap om hästar, ridning och säkra grepp. ”Säker med häst on Tour” arrangeras av Svenska Ridsportförbundet och Folksam.
 
Den 29 oktober gästar en tung trio och tre generationer ryttarstjärnor manegen på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik för att sprida kunskap om hästar, ridning och säkra grepp. ”Säker med häst on Tour” arrangeras av Svenska Ridsportförbundet och Folksam.
 

Och de nominerade är...

(2019-10-19 08:00)
Ryttargalan är en helkväll bland hästvänner där årets höjdpunkter och prestationer hyllas och uppmärksammas.
 
Dags för tredje omgången av ATG Riders League hos Billdals Ridklubb. I startfältet i kvalklassen finns en rad ryttare som varit med i talangprogrammet ATG Hopp&Talang, ett samarbete för ryttarutveckling mellan Svenska Ridsportförbundet och ATG.
 
Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona har tagit ut sitt landslag inför 2020. Årets självklara mål är att ha starkast möjliga lag till de olympiska spelen i Tokyo, Japan, 24 juli – 9 augusti.
 
En annorlunda syn möter hundägarna på Ribersborg i Malmö just nu. Deras stora hundrastplats är fylld med hinder. Man förstår snabbt att det handlar om hästar - men hur ska de kunna hoppa här?
 
Sex nya ryttare har fått plats i Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram på nivå 4, ATG Hopp & Talang. Vi säger välkomna till Lina Andersson, Alva Lander, Lina Forsberg, Aminda Ingulfson, Antonia Pettersson Häggström och Alice Tapper.
 
Tolv nominerade har blivit sex uttagna ekipage till EM i fälttävlan 2019, som avgörs i tyska Luhmühlen kommande månadsskifte. Och för förbundskapten Fredrik Bergendorff är målet klart.
 
Varför ändra på ett vinnande koncept? När förbundskapten Henrik Ankarcrona tar ut laget till EM i Rotterdam om tre veckor är det VM-silverlaget från 2018 som står på startlinjen.
 
Swedish Chef d´Equipe Henrik Ankarcrona has announced the riders and horses selected for the FEI European Jumping Championships in August.
 
Sverige har vunnit den internationella nations cup-serien i dressyr för tredje året i rad.
 
Chef d´Equipe Agneta Aronsson has presented the Swedish Para-Dressage riders for the European Championships in August.
 
Swedish Chef d´Equipe Bo Jenå presented the Swedish dressage squad for the FEI European Championships on Tuesday.
 
Sundbyholms Horse Center Ryttarförening bjuder upp till SM-fest kommande vecka. Det är mästerskap för alla åldersklasser och storlek på hästar. Allt från minsta ponnyerna till seniorer och stora hästar.
 

EM-laget i dressyr uttaget

(2019-07-23 12:30)
Efter en strålande sommarsäsong med segrar, andraplatser och personliga rekord i nations cup-ligan är det nu dags att ta sig an årets stora mål, EM i dressyr, för de svenska dressyrryttarna.
 
telefon-kontakt

Presskontakt

Så når du oss
mynewsdesk logga

Pressmeddelanden

Besök vårt pressrum på MyNewsDesk för att läsa pressmeddelanden, hitta bilder, kontaktuppgifter mm.

Svenska Ridsportförbundet på MyNewsdesk
logo GHS

Gothenburg Horse Show

Besök Pressrummet på MyNewsdesk

3-7 april 2019
Malin Baryard Johnsson1 161123 RT

Sweden Int Horse Show

Besök Pressrummet på MyNewsdesk

28 november-1 december 2019

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Annons