Uppland tågar för ridsporten.
FOTO: Emilie Wass

Uppland tågade för ridsporten

2010-08-22

Nära 300 ungdomar gick i demonstrationståget under slagorden: "Ropen skalla - ridsport åt alla" för att lämna över Upplands Ridsportförbunds manifest till de lokala politikerna i distriktet med krav på bland annat jämlika villkor med andra sporter för ridsportens anläggningar. På eftermiddagen blev det en hearing med de lokala politikerna.

Riddarspel, hästfotboll, working equitation, voltige - aktiviteterna avlöste varandra på Akademistallet utanför Uppsala där Upplands Ridsportförbund i dag arrangerade "Ridsportens dag".
I ett unikt samarbete visade ett 15-tal av distriktets ridklubbar i egna montrar upp sin verksamhet på Föreningsmässan i ett av ridhusen, medan uppvisningarna avlöste varandra i ridsportens olika discipliner på utomhusbanorna hos Akademistallet.
Mycket folk kom för att titta och "tåga för ridsporten". Nära 300 ungdomar gick i demonstrationståget under slagorden: "Ropen skalla - ridsport åt alla" för att lämna över Upplands Ridsportförbunds manifest till de lokala politikerna i distriktet med krav på bland annat jämlika villkor med andra sporter för ridsportens anläggningar, ökat stöd till hjälpmedel och anpassning på ridskolorna för handikappridning, ökad uppmärksamhet och bättre villkor för ridklubbarna som fritidsgårdar och skärpning vid kommunernas bygg- och samhällsplanering så att också hänsyn tas till ridningens och hästarnas behov.
Vid eftermiddagens hearing med kommunpolitiker från hela distriktet var det positiva bemötandet stort - men de faktiska och kostnadskrävande löftena återstår att infrias.
Upplands ryttare gjorde en lyckad manifestation för ridsporten i ett av Sveriges absolut hästtätaste distrikt.

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Samarbetspartner

Annons