Jämställdhet

2010-04-07

Siffor visar att flickidrotten bara utgör en tredjedel av kommunernas idrottssatsningar och investeringar i sportarenor.

Vi kräver att statliga och kommunala satsning på idrott, sport och anläggningar fördelas lika, 50/50 mellan vad som traditionellt kallas pojk- och flickidrotter.

Ridsport är en av världens mest jämställda sporter där män och kvinnor tävlar på lika villkor, och forskning visar att de svenska stallen är plantskolor för morgondagens ledare. Av kvinnliga företagsledare på toppositioner inom andra näringar har många fått sin skolning inom hästsporten.

Mycket har hänt när det gäller synen på ridsporten bland landets kommuner,  men fortfarande spelar vi inte på samma planhalva som de traditionella grabbidrotterna när det handlar om kommunala nysatsningar på idrotten. .

Svenska Ridsportförbundet kräver

• Att ett jämställdhetsperspektiv alltid ska finnas när stat och kommun fattar beslut som berör idrott, ungdomsidrott och till exempel byggandet av nya sporthallar. 
• Flickors idrottande ska tas på samma allvar som pojkarnas. Om inte, var är de offensiva satsningarna på traditionell flicksport?

Vi anser också att:
• samhället borde lära sig av ridskolornas arbete när det gäller att stärka unga flickor och ta tillvara ridskolornas möjlighet att utveckla kvinnliga ledare.

 

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Samarbetspartner

Annons