Idrottslyftets fortsättning

2010-04-07

Idag finns inga löften från regeringen om att fortsätta stödja ungdomsidrottens utveckling genom satsningar som Idrottslyftet. För ridsportsverige skulle det innebära att cirka 25 miljoner och att en stor del av vår verksamhet skulle gå förlorade förlorade varje år.

 

I snart sju år har två regeringar satsat på att utveckla idrottens barn- och ungdomsverksamhet. Först i form av Handslaget (2004-2007), sedan genom Idrottslyftet som pågår fram till halvårsskiftet 2011.
Arbetet genom Handslaget/Idrottslyftet har pågått i tre av fyra barn- och ungdomsföreningar i princip alla kommuner i hela landet med goda resultat. Totalt satsas en halv miljard kronor på idrotten genom Idrottslyftet . Ridsporten är det specialförbund som näst efter fotbollen, får störst bidrag ut idrottslyftskassan.

När Idrottslyftet snart går in på sitt fjärde och sista verksamhetsåret får ridsporten liksom flera år  innan,  12 miljoner i föreningsstöd. Utöver föreningsstödet har flera ridklubbar dessutom fått möjlighet att utveckla sina verksamheter genom anläggningsstödet.

Idrottslyftet har satt full fart på svensk ridsport som tidigt kopplade greppet om satsningen och idag har utvecklat sporten genom hundratals kreativa projekt, varav många kommer att leva långt fram i tiden.
Syftet har varit att öppna dörrarna till idrotten för fler barn och unga att börja idrotta och utveckla idrotten så att de idrottar längre upp i åldrarna. Ridsporten har utvecklat nya verksamheter, utbildat nya ledare och lockat nya medlemmar som annars inte hade kommit till stallet. Många klubbar har också satsat aktivt på tävling och utveckling av ryttare. Något som redan visat sig i tävlingsstatistiken genom bland annat ett ökat antal licenser.

De fria utvecklingsresurser som satsningarna inom Idrottslyftet erbjuder, har varit viktiga för svensk idrott och får sluta här. Utvecklingsarbete är en ständigt pågående process. Ska vi ha möjlighet att fortsätta erbjuda föreningsidrott som passar alla måste vi vara beredda på ständig förändring.
Liksom RF och hela idrottsrörelsen vill att utvecklingsstödet till svensk idrott blir bestående!


 

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Samarbetspartner

Annons