Tre ministrar uppmanar EU att se över momsreglerna för den ideella sektorn

2010-04-05

Finansminister Anders Borg, kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth och integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni skickade idag en uppmaning till Europeiska kommissionen om att reglerna i det gemensamma EU-direktivet om moms måste ses över för att förbättra villkoren för ideell sektor.

Momsutredningen har skapat oro och protester i idrottsvärlden och Facebook-gruppen Rädda min idrott, som CUS ordförande Helena Carlsson varit med och startat, får hela tiden fler medlemmar.

 - Vi vill uppmärksamma EU på vår rika och viktiga folkrörelsetradition i Sverige och övriga Norden och uppmana EU att bidra till att allmännyttig ideell verksamhet inte får betungande skatteregler som leder till ökad skattebelastning och ökad administrativ börda, skriver de tre ministrarna i sitt brev.

HÄR kan du läsa mer

- Oerhört glädjande, säger Karin Mattsson Weijber

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Samarbetspartner

Annons