Debatt om idrottens framtid i riksdagen

2010-03-23

Skatte- och momsutredningarna debatterades i riksdagen på tisdagen. Finansminister Anders Borg svarade på Marie Engströms interpellation och flera riksdagsmän deltog i debatten.

- Utgångspunkten för denna debatt om Marie Engströms interpellation och alla inlägg som har gjorts är den vikt som vi fäster vid ett aktivt föreningsliv, en folkrörelse och en idrottsrörelse som utgör en mycket viktig del av det svenska samhällslivet. Det är vår gemensamma utgångspunkt, och det är det som måste vara utgångspunkten. Det finns, som sagt, inget behov för Sverige att försämra skatteregler eller öka skattebelastningen på idrottsrörelsen. Det finns ingen poäng med det, avslutade finansminster Anders Borg debatten om bland annat momsutredningen, men...

Det finns naturligtvis ett eller flera men i den här debatten. Ett är EU-kommissionen som Anders Borg hänvisar till;
"Det vi i grunden har att hantera är en situation där EU-kommissionen har rest frågetecken kring delar av våra mervärdesskatteregler".

HÄR kan du läsa riksdagens redovisning  av dagens debatt med inlägg från Anders Borg, Marie Engström med flera. Debatten om beskattning av föreningar börjar med anförande 10 en bit ner på sidan.

På riksdagens hemsida finns debatten på webb-TV  - Klicka HÄR

 

Skatte- och momsutredningarna som väckt stor oro hos Sveriges idrottsföreningar debatterades i riksdagen tisdagen den 23 mars. Marie Engström (v) har ställt en interpellation till finansminister Anders Borg.

De två statliga utredningar riskerar att öka kostnaderna för idrottsföreningarna och göra kassörernas administration krångligare och mer omfattande. Reaktionerna från föreningarna är mycket kritiska. Många har engagerat sig och uttryckt sin oro till Riksidrottsförbundet och på Facebook-gruppen ”Rädda min idrott” startad av Helena Carlsson. Svenska Ridsportförbundet.  

Läs mer på RF:s hemsida

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Samarbetspartner

Annons