Idrotten säger ifrån på Facebook

2010-01-26

I december 2009 startade Helena Carlsson en Facebook-grupp för att stoppa den nya föreningsskatten. Hon var bekymrad över förslagen som innebär att landets idrottsföreningar kan få högre kostnader och krångligare administration. På ett dygn hade gruppen fått 1000 medlemmar och nu närmar den sig 5000.

Helena Carlsson, som bland annat är styrelseledamot i Ridsportförbundet och ingår Riksidrottsförbundets ungdomsråd, startade Facebook-gruppen på eget initiativ med beskrivningen ”Om två statliga utredningar blir verklighet innebär det stora kostnader för landets föreningar. Då måste föreningarna höja sina medlems- och deltagaravgifter, vilket kan betyda att bara barn till rika föräldrar har råd att idrotta eller att föreningarna måste skära ner eller lägga ner sina verksamheter. Det får inte hända, hjälp oss att stoppa föreningsskatten!”

Många upprörda aktiva och ledare har kommenterar förslagen på Facebook. Här är några röster:

”Varför ska man nu i dessa tider, när ekonomin ändå är i botten, ge sig på våra idrottsföreningar och försämra deras villkor? Föreningslivet innebär en ljusglimt i tillvaron för många, inte bara barnen. Ett förslag som kan innebära höjda medlems- och kursavgifter och därmed gör det omöjligt för vissa familjer att delta ...”

”Vad vore detta land utan alla ideellt arbetande krafter, absolut betydligt sämre, ännu råare samhälle, osolidaritet , hårdare klimat, mer individer som inte kan nyttja föreningslivet pga för stora avgifter, stoppa detta idiotiska förslag NU!”

”Och vad händer när alla dessa klubbar lägger ner och ungdomar kommer ut på gatan istället? Skatt? - de borde få mer pengar istället för allt jobb som läggs ner ideellt.”

Här kan du läsa mer om och gå med i Facebook-gruppen ”Rädda min idrott”.
http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=200400545985

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Samarbetspartner

Annons