I förgrunden Helena Carlsson, Centrala Ungdomssektionens ordförande och i centrum Veronika Löfströms, Södertälje Ridklubb.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Det andas framtidstro i Stockholm

2012-06-04

Det gror av nytänkande i Stockholms läns ridsportdistrikt. Engagemanget känns och det bekräftar konsulent Annelie Grimborg Säteri.
- I år har vi noterat att vi får fler medlemsföreningar och att föreningarna ökar i antalet medlemmar.

Annelie Grimborg Emmelie Johansson
Det andas optimism i storstadsregionen och under  kommunikationskvällen för distriktets föreningar i Djursholms ridhus kom en rad roliga inspel.
Bland annat berättar Annelie Grimborg att de två södra klubbarna Järna Ridklubb och Södertälje Ridklubb har riktig medvind.
Börjar en trend i Stockholm så brukar det sprida sig över landet...
Hästkraft och hästtjejer kom i centrum under Gunilla Wikmans inspoirationsföreläsning.
- Vår ungdomssektion har ansökt om Idrottslyft och fått det för att ge ett insperationseminarium för unga tjejer för att våga ta steget att bli ledare.
Det berättar Södertälje Ridklubbs Veronika Löfström.
Nu tar Södertälje Ridklubb ett steg till. Föreningen arbetar hårt för att göra varumärket Södertälje Ridklubb till något stark och värdefullt. En förening som arbetar med goda värden och som kan marknadsföra klubben mot kommun, sponsorer och media.Där blir detta Idrottslyft en del i marknadsföringen. Klubben som tar ansvar och utbildar sina unga tjejer till framtidens ledare.
- Det ska vara fint att synas tillsammans med vår klubb för förtagen i kommunen, fortsätter Veronika.

Jubileumstårta
Varje kommunikationskväll med föreläsarna Gunnila Wikman, vice ordförande i Svenska Ridsportförbundets styrelse, Helena Carlsson, idrottspolitisk rådgivare hos Riksidrottsförbundet och Emmelie Johansson, chef för marknadsförningen hos Svenska Ridsportförbundet, blir unik.
De 40-tal deltagarna som trotsade åskovädret var fantastiska bollplank. Dessutom bjöds det på så här långt den godaste jubileumstårtan.

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Samarbetspartner

Annons