Hästar och ridsport ger kraft. Det budskapet vill vi sprida.
FOTO: Per Groth

Ridsporten på mässa bland makthavare

2014-11-18

Nästa vecka samlas beslutsfattare, påverkare och bland andra nye idrottsministern på mässan Träffpunkt Idrott i Göteborg för att diskutera idrott, anläggning, fritid och folkhälsa. Självklart finns också ridsporten på plats, med vässade argument och en pinfärsk guide om hästanläggningar på fickan.

Det är andra året som Svenska Ridsportförbundet deltar på mässan som samlar flera av förbundets viktiga målgrupper, som till exempel beslutsfattare från landets kommuner.
- Vi vill få fler att förstå kraften i ridsporten som folkhälsa och våra ridklubbar som unika mötesplatser för alla, säger Maria Thun som arbetar med ridklubb- och ridskolefrågor på kansliet och som tar plats i förbundets monter i Göteborg.
Från Ridsportförbundet medverkar Markku Söderberg, Ridsportförbundets Ridskole- och anläggningssektion och Nina Anyai, ledamot i sektionen samt ridskolechef och ordförande i Göteborgs och Bohusläns Ridsportförbund
Anläggningsfrågorna och att bygga miljövänligt och rätt från början är ett genomgående tema på mässan.
Det är också viktiga frågor i en ny och gedigen guide om hästanläggningar som Ridskole- och anläggningssektionen lanserar på mässan tisdagen den 18 november klockan 12.00.

Har du vägarna förbi Svenska Mässan i Göteborg, kom gärna förbi vår monter A01:60 på Träffpunkt Idrott.

En av mässbesökarna blir nye sjukvårds-, folkhälso-, och idrottsminister Gabriel Wikström som ser vikten i idrott som friskvård.
- Att fler barn och unga får möjlighet att utöva idrott är en viktig prioritering för mig. Det är viktigt ur flera aspekter, inte minst ur folkhälsosynpunkt. Träffpunkt Idrott är ett bra tillfälle att prata och diskutera dessa viktiga frågor, säger i han i ett pressmeddelande från Träffpunkt Idrott.

Läs mer om Träffpunkt IdrottSvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Samarbetspartner

Annons