Para

Många utövare av ridning/körning tycker om att tävla. Tävling kan vara ett sätt att sporra ryttaren/kusken till att nå uppsatta mål. Samtidigt är det ett sätt att träffa andra ryttare/kuskar och att ha roligt tillsammans. Som ryttare/kusk med funktionsnedsättning kan du tävla på olika nivåer, från den enklaste tävlingen i gruppen eller klubben till stora internationella tävlingar.

För alla tävlingar inom ridsporten gäller de regler, som fastställs i Tävlingsreglementet (TR). Inom ridningen finns vissa undantag från och tillägg till TR avseende personer med funktionsnedsättning.

För att få tävla inom ridsporten måste du ha Grönt kort. För att få tävla på lokal nivå och högre krävs att du har en ryttarlicens.

Vid de flesta FU-tävlingar finns möjlighet att tävla på lånad häst. Det blir också allt vanligare att ryttare med funktionsnedsättning tävlar på egen häst.

För att starta på nationell tävling eller högre för ryttare med funktionsnedsättning krävs kvalificering enligt TR samt klassificering/medicinskt kort.
Läs mer


Senast uppdaterad: 2017-09-25
Skånska Mästerskapen 2019

Skånska Mästerskapen (DM)

Läs om våra DM-medaljörer

Sponsorer

Annons