Arrangera tävling

När ni ska arrangera tävling börjar ni med att göra en ansökan via tävlingsdatabasen.

Tänkta lagdatum finns ute på hemsidan, är man intresserad av att arrangera lagtävling så lägger man ansökan på något av dessa datum och skriver att man ansöker/är intresserad av lagomgång. Är man intresserad av att arrangera DM så skriver man även det i sin ansökan.

Tävlingsansökningarna ska vara inne senast 15/9 året före och ca en månad senare hålls ett tävlingsmöte för arrangörer i distriktet där terminen gemensamt gås igenom.

Efter att tävlingsterminen är genomgådd godkänns tävlingarna och arrangörerna kan sedan göra propositioner. När arrangören gjort en proposition skickas den in för granskning. När proppen är inskickad för granskning, sänd gärna ett mail till orebro@ridsport.se för snabbast hantering.

För inställande av tävling:

För att ställa in tävling krävs att man skickar ett mail med en ansökan om att ställa in tävlingen. Ansökan ska innehålla tydlig förklaring till varför man vill ställa in tävlingen. Om anledning inte anses giltig kostar det 1.500kr att ställa in tävling.

(giltig anledning är bland annat för få starter vilket gör tävlingen ej blir ekonomiskt genomförbart, en oförutsedd händelse som drabbat anläggning mm.)

Anledningen till regler om krav vid inställd tävling är att man som arrangör ska ha en genomtänkt plan med sin tävling och för att minska antalet inställda tävlingar i distriktet då det drabbar såväl ryttare som domare/överdomare och kansli.


Senast uppdaterad: 2019-12-06