Med hästengagemang och kunskap stöttar distriktets tävlingssektion medlemmar och klubbar i tävlingsverksamhet i Västergötland genom koordinering, utbildning och information med fokus på säkerhet för människa och häst


Om du som förening vill ha in något  som är av stort intresse för andra än klubbens egna medlemmar så skall du maila text och gärna bild också till oss på kansliet.  Kan vara att ni t ex anordnar SM eller DM med "Kändisryttare" som många vill se, eller att ni vill lyfta någon i klubben som varit ute på större tävlingar och fått med sig t ex en SM-medalj hem.   

Rosetter 31 jan

Välkommen att anmäla till vårens serier

2019-12-04 08:33

Missa inte sista anmälningsdag till vårens serier!

Hinder till nyhetssida

Rep.kurs för hoppdomare och ÖD hoppning

2020-01-13 11:50

Varmt välkommen till årets rep.kurs för hoppdomare och överdomare 2020 som hålls lördagen den 8:e februari i Skara, på Jula hotell och konferens. 

Planera för framgång

Planera för framgång

2020-01-09 13:15

Alla ryttare med ambition att tävla under 2020 är välkomna. Denna träff kommer att ledas av Lotta Wahlborg och Elin Göransdotter under tre olika tillfällen.

Välj det tillfälle som passar dig bäst

Dm-segrare Anneli Ohlén.FOTO: Camilla Johansson

DM i distans

2019-08-29 12:18

DM-resultat distansridning 2019:

DM-guld: Anneli Ohlén – Tizca, ridtid 5:29:30

DM-silver: Ann Jyborn – Akilles, ridtid 5:35:08

DM-brons: Johanna Wihlstrand – Taggen M, ridtid 5:47:35

Dressyr SeniorFOTO: Rebecka Hedfors

DM i dressyr

2019-08-29 10:18

Stort grattis till våra nya DistriktsMästare i dressyr 2019

DM i dressyr arrangerades den 25 Augusti på Mariestads Ridklubb med många fina ritter.

Seniorerna red programet Medelsvår A:1 och där vann Felcia Nolåker och försvarade därmed sin guldmedalj från förra årets DM. Silvermedaljen gick till Petra Lundqvist och bronset gick till Karin Anderström 

Juniorerna slogs ihop med Young rider och red Medelsvår C:1. Där fick vi se Moa Angshed rida hem guldmedlajen. Silver gick till Cajsa Bergh Andersson och bronset till Evelina Lindén

Distriktmästaren för Para-ryttare heter Isabelle Fredholm som tog med sig två hästar till Mariestad. Bäst resultat i LB:1 fick hon med sin egna uppfödning Charmonie.

D-Ponnyerna gjorde upp i klassen LA:P1 där fick vi se Sofie Heidenvall ta hand om guldmedaljen, Agnes Backström på silverplats och Hannah Garpenrud på bronsplats

C-ponnyerna fick gå programmet LA:4. Segrare här blev Selma Svefors, silvret gick till Alice Kampe Alsin och bronset tog Tindra Linden hand om.

B-ponnyerna red LA:1. Guldmedaljen gick till Sigrid Björndal, silver till Emla Vilhelmsson och bronset till Moa Persson.

Patrk KittelFOTO: Anna Reilly

Att anordna clinics ihop med distriktet

2019-01-25 10:35

Distriktets TS har i sin budget en pott för clinics, en pott där förening som anordnar clinic kan söka medel. 

Distansens kilometerlista uppdaterad

2018-06-05 12:54

Distriktets kilometerlista har funnits sedan 2011 och det är många av distriktets
ryttare och hästar som uppmärksammats för sina prestationer. Det finns en lista för ryttare och en för häst. Från början fick man bara tillgodoräkna sig genomförda godkända tävlingsklasser, men från 2016 även Clear Round. Registrering i efterhand görs inte.

Äldre nyheter

GK-kurs liten bild

Grönt-kort-kurser

Läs mer
Rosetter

Allt om serier och cuper

Läs mer
Utbildning på din klubb

Arrangörsutbildning på hemmaplan

Läs mer

Sponsorer

Annons