Tranemo

Tidningsartikel:
Det ska vara en budkavle i år…
Att föra budkavlar fram och åter är tydligen årets innegrej. Knappt har den för ”levande landsbygd” försvunnit innan nästa dyker upp. Denna gång är det Ridfrämjandet som ligger bakom en kavle som är uppdelad i 20 delkavlar. Den vandrar runt bland de drygt 600 ridklubbarna i landet. På onsdag kom den till Mark.
Ridfrämjandet fyller 40 år i år och det kommer att firas på Strömsholm den 3:e september. Men för att få medlemmarna ut i landet delaktiga i det hela vandrar en budkavle runt bland de drygt 600 ridklubbarna och 170 000 ryttare. Budkavlen, som är en Sverigekarta i skinn, är uppdelad i tjugo bitar. Det är en för varje distrikt och var och en har formen efter distriktet. Dessa vandrar runt bland klubbarna i respektive distrikt. I Älvsborg vandrar budkavlen runt bland samtliga 39 klubbarm, som tillsammans har 9500 medlemmar. Starten gick den 11 juni längst upp i Dalsland och finalen blir jubileumsfirandet på Tånga hed i Vårgårda den 27 augusti. På onsdagseftermiddagen kom budkavlen till Buschgården i Örby och Marks ridklubb. Det var Ingvar Busch, ridklubbens vice ordförande, som tog emot budkavlen. Den kom från Hyltornas stallklubb i Sätila och fördes till Mark av Monica Andersson med dotter Helene. Marks ridklubb bildades 1971 och har idag cirka 400 medlemar. De allra flesta är flickor. Enligt Ingvar Busch rör det sig om drygt 75 procent. Så ridsporten är fortfarande en typisk tjejsport även om killarna kommer allt fler. –Vi är fullständigt jämlika inom ridningen. Killar och tjejer tävlar under fullständigt lika villkor, framhåller Ingvar Busch. – På torsdag forslar vi budkavlen till Tranemo per bil och lånar hästar på ställer för överlämnandet, säger Ingvar Busch. Sedan går den vidare runt om i bygden fram till den 27 augusti. Från Tånga hed och jubileumsfirandet där den 27 augusti går budkavlen, i likhet med landets 19 övriga, till Strömsholm där de sammanfogades till en stor sverigekarta.

Göran Jakobsson

 

Tranemo 880818
Vi har idag från ordförande i Marks Ryttarförening mottagit ridfrämjandet kavlen som mottod av Karin Cederqvist. Samma dag överlämnades budkavlen till Sexdrega Ridklubb av Karin på Ponnyn Kim.

Tranemoryttarba TRR är en klubb som funnits i ca 15 år. Vi har på de sista åren framstått som en klubb med framgångsrika fälttävlansarrangemang ich tillika framgångsrika fälttävlansryttare på framförallt ponny men även på hästar.

För Tranemoryttarna TRR
Karib och Sören Cederqvist.

Vi passar också på att gratulera Sexdregaryttarna till deras nya paddock som vi passerade på att provrida vid överlämnandet.  


Senast uppdaterad: 2014-12-17

Sponsorer

Annons