Östergård

Ale Allehanda med post: Ridfrämjandet firar med budkavle i Ale
Ridfrämjande fyller 40 år. Det firas med en budkavle som binder samman alla landets ryttarklubbar och andra organisationer med hästar, ridning eller körning på programmet. I helgen överlämnades budkavlen från Nygårds ryttarsällskap till Ale Vagns- och kör- sällskap och vidare till Östergårds stallklubb.
Ridfrämjandet är Sveriges andra största itdrottsförbund, efter fotbollen. 75% av verksamheten riktar sig till barn och ungdom. Ridfrämjandet lägger stor vikt vid utbildning både av hästar och alla dem som sysslar med dem. Den positiva och fostrande sidan av arbetet är viktigt för Sveriges ungdom.
till Forsvallen Skepplanda anlände ryttarsällskap, representerat av Jenny Gustavsson-Lundin, Therese Wadstedt och Hanna olsson som kom sulky bakom ponnyn Agat. Budkavlen överlämnades så till Ale Vagn- och kör-sällskap som med flera ekipage förde budet vidare till Älvängen.
Erik och Birgit Jönsson i vacker Victoria-åk-vagn av märke Tulins från Skillingaryd, bygd ca 1919, drogs till Älvängen av ståtliga paret Diamant och Safir.
Gert Jörgensen från Hålanda, följde i sin gig dragen av fjordingen Steinar. Shetlandsponnyn Bambi kördes av Karita Billros från Alfhem, som fick sällskap i vagnen av mamma Rose-Marie. Vid gamla hotellet (tingshuset, nuv. Manufakturen) i Älvängen mötte två ryttare från Östergårds stallklubb upp. Klubben, som är relativt nybildad, representerades av Jenny Wanholtz på Sanny och Camilla Eliasson på Nadir. 

 

Östergårds stallklubb har idag en stor ära; att hem till stall ötergård budkavlen bära.
Till Nödinge ryttarsällskap skall vi nu lämna över, i denna härliga måndag med sol.. 


Senast uppdaterad: 2015-01-09

Sponsorer

Annons