Älska hästkraft

2014-05-15

Nu släpper vi hästkraften fri

Vi vill ta tillbaka ordet hästkraft dit det hör hemma och göra Sverige lite bättre genom att få fler att upptäcka kraften i hästar, ridsport och våra ideella ridklubbar. Därför har vi startat rörelsen ”Älska hästkraft”.

kampanjsidan (http://hastkraft.ridsport.se) har vi släppt hästkraften fri. Inspirera någon till att rida, klappa, fascineras eller bara andas lite stalluft en stund.

Kampanjen är ett sätt att höja ridsportens röst i valrörelsen, men framförallt ska den sprida ridsportens många värden vidare. Ett par hundra klubbar har redan anmält hästkraftaktiviteter som öppnar upp för besök, och som du kan sprida vidare via kampanjsidan.

Listan med aktiviteter fylls på hela tiden och under kampanjen kommer guldbiljetter till olika evenemang och spännande stallbackar att lottas ut. Kampanjen startar den 22 april och kommer att rulla året ut. Ett räkneverk håller koll på hur mycket hästkraft som skickas – och hur ridsportens muskler växer med kampanjen.

Kampanjsidan finns på facebook och för att kunna sprida kraften måste både den som skickar och den som tar emot, vara medlemmar där.

Kampanjen är en del av projektet Ridklubben och kommunen. Älska hästkraft är också ridsportens paroll i årets valrörelse. För nog behöver fler beslutsfattare upptäcka vad äkta hästkraft handlar om!

Lisen Bratt Fredricson tänker till exempel skicka lite välgörande hästkraft till sin kommun .Läs mer här

Sju starka skäl att Älska hästkraften

- hästar är fantastiska djur
- hästar kräver ”här och nu” och får människor att stressa av och må bra
- ridsport är sport och fritid för alla, hela livet och på alla nivåer
- en av få sporter där män och kvinnor tävlar på lika villkor
- stallet är en mötesplats där sociala skillnader suddas ut
- här ryms en unik ledarskola som får unga att växa och ta ansvar
- sport och livskvalité för människor med funktionsnedsättning

Välkommen till din stallbacke?
Alla medlemmar i Svenska Ridsportförbundet - ridklubbar och enskilda medlemmar - är välkomna att haka på hästkraften. Det viktiga är att stallbacken på ett eller annat sätt är hemmaplan för en ridklubb. Det kan alltså vara ett öppet hur hos en enskild tävlingsryttare, hos lokala ridklubben eller kanske en redan inbokad tävling.
Ju fler vi är som bjuder in till möten och aktiviteter med hästdoft, desto starkare blir förstås kampanjen. Hjälp oss hålla hästkrafterna i fin form genom att maila oss dina tips och aktiviteter. Och tänk på att ridklubbar inte ansluts till kampanjen med automatik.

Kontakt: Mia Thun, Svenska Ridsportförbundet, maria.thun@ridsport.se, 0220-456 02.

Mera hästkraft
Alla ridklubbar som är med och sprider hästkraft får affischer och klisterdekaler att använda under sina aktiviteter. Och den som klubb som behöver mer material beställer enklast via Mia (se ovan).

Här hittar du kontaktpersoner till alla anmälda "hästkraftsklubbar".

Sponsorer

Annons