Team Aquila och häst
FOTO: Anders Åkerström

Uppländska framgångar på SM

2019-07-16

Det blev stora framgångar för Föreningen Uppsala Voltige när de arrangerade SM i voltige 12-14 juli på Akademistallet i Uppsala.

Fyra av sex guldmedaljer gick till hemmaklubbens duktiga voltigörer. I lagklasserna för junior och senior dominerade hemmaklubben stort genom guld i juniorklassen med Team Crux och såväl guld och silver i seniorklassen med Team Aquila och Team Cassiopeia.

I de individuella klasserna kunde ingen hota hemmavoltigörerna Lina Müller i juniorklassen eller Nora Müller i miniorklassen. I den individuella seniorklassen var Johanna Lindberg från Umeå ryttarförening en av favoriterna. Hon höll för trycket i ett mycket bra kürprogram och tog hem guldmedaljen. Johanna är även uttagen att få tävla vid EM senare i sommar. En internationell start blir det också för Lina Müller som redan före SM var uttagen till junior-VM som avgörs i Holland sista helgen i juli.
Vid årets SM arrangerades även en individuell klass utan teknisk kür och den vanns av Mathilda Lancing, Östra Sörmlands Lantliga RF.

Team Aquila tackar för uppvisningen

Team Aquila när de tackar för uppvisningen FOTO: Anders Åkerström

Föreningen Uppsala Voltige har arrangerat SM i voltige vid flera tillfällen det senaste decenniet. Årets svenska mästerskap lockade cirka 60 deltagare samt en stor och mycket entusiastisk publik på plats. Bland de tävlande lagen saknades Team Svea voltige som detta år valde att istället åka till internationella tävlingar i tyska Aachen. 


Carin Wrange

Sponsorer

Annons