Fälttävlan

Grenledare
Fälttävlan har inte någon grenkommitté i Uppland. Har du frågor om fälttävlan är du varmt välkommen att kontakta kansliet; distrikt@uppland.ridsport.se eller grenledaren Gudrun Orava, gudrun@orava.se

Du som vill börja rida fälttävlan måste först ta fälttävlansmärket, läs mer här!

Fälttävlan Upplands Ridsportförbund är ett förhållandevis litet distrikt ur ett fältävlansperspektiv. Distriktet ligger inte heller helt rätt geografiskt men trots detta finns det många entusiastiska fälttävlansryttare både på ponny och häst. Tre föreningar i distriktet satsar på fälttävlan både vad gäller träning och tävling men även att utveckla ridskoleryttares möjligheter att pröva på grenen. Det är Enköpings Fältrittklubb, Säfva Ridklubb i samarbete med Säva Ridcenter samt Upplands Västmanlands Fältrittklubb.

Enköping och UVFK arrangerar tävlingar på lokal och regional nivå. Under 2016 genomfördes DM för häst i Enköping. Vann gjorde Lina Åstrand från Heby Ryttarförening. Ponnyryttaren Frida Edin har deltagit i två internationella tävlingar, med en vinst i  CCIP2**, bara att gratulera till framgångarna.

Vid Säva Ridcenter och Säfva Ridklubb har ridskolans elever möjlighet att prova på terrängridning och fälttävlan som en del av sin ridutbildning. Det finns tre terrängbanor i distriktet med nivå från enkla bashinder till hinder för en-stjärnig nationell tävlingsnivå. Det ger en stor bredd och möjlighet för många kategorier ryttare och häst att både träna och tävla fälttävlan i vårt distrikt.

 

Ange alt-text här.


Senast uppdaterad: 2017-03-28

Sponsorer

Annons