Dressyrallsvenskorna

 

Generella regler lag här

Tillägg allmänna regler - dressyr

Individuell start

Samtliga lagryttare startar individuellt i lagklassen. Högsta tillåtna avgifter för de individuella starterna är 250:- för ponny och 300:- för stor häst.

Anmälan

Lagryttare ska anmäla sig i TDB i enlighet med praxis för anmälan. Lagryttare som inte har anmält inom ordinarie anmälningstids utgång garanteras inte plats på tävlingen. Sen anmälan till klassen beläggs med avgift i enlighet med propositionen.

Ryttare som anmäler till lagklass men inte ingår i den anmälda laguppställningen garanteras inte plats på tävlingen i ev. klass för individuella starter.

Preliminär laguppställning

Lagledaren ansvarar för att innan ordinarie anmälningstids utgång skicka preliminär laguppställning till arrangören. Laguppställningen får ändras fram till 30 min innan klassen startas. Sent inskickad laguppställning medför avgift för sen anmälan med 200:-/lag. Laget ska då starta först.

Ekipagebyte

I händelse av att ett ekipage som anmälts inte kan delta äger förening rätt att utan avgifter för sen anmälan eller dylikt byta ut detta ekipage mot annat. Detta gäller både för lagklass och ev. framridningsklass. Ekipaget tar då det tidigare ekipagets plats i startlistor etc. För att underlätta sent byte använd ”listor för sena ändringar” i TDB.

Zonindelning

I de fall då fler än 10 lag anmäls till en serie delas den i två zoner (gäller div III häst). Platserna i zonerna fördelas enligt  följande 1) arrangerande förening rider i den zon de arrangerar 2) geografiskt område för att minska restider och 3) lottning.

Flera lag

Se respektive series regler.

Priser Arrangör står för priser till placerade lag vid aktuell omgång - totalt värde 400:-/lag. Priser för individuell start i enlighet med TR/propositionen.

Godkänt av DS

2018-11-05

Frågor

Distriktskansliet uppland@ridsport.se

Tvist om reglerna

Dressyrgrenledaren samt Upplands Ridsportförbunds styrelse

 

Utvärdering
Vi är mycket intresserade av hur det fungerar med allsvenskorna ute på tävlingsplatsen. Nedan hittar du två utvärderingsmallar - en för ryttare och en för klubb. Fyll gärna i och skicka in, både för hela serien eller för enskilda omgångar.
Ryttare  (.doc)
Arrangör  (.doc)


Senast uppdaterad: 2020-01-08

Sponsorer

Annons