För föreningens ungdomssektion

I alla föreningars stadgar finns det inskrivet att det ska finnas en ungdomssektion med styrelse. Alla medlemmar i föreningen som är under 26 år tillhör ungdomssektionen, US. 

Den här sidan är riktad till alla ungdomssektions styrelser i Stockholms Län. Här finns information som kan underlätta arbetet på klubben.

Vad gör US?

I många föreningar är det US som anordnar bra och roliga aktiviteter som gör att barn och unga kommer till stallet fler gånger än bara till sin ridlektion. Det kan vara allt från Luciashow till knatteridning men också kurser i olika ämnen.

US har egen ekonomi. Det betyder att ni kan ordna aktiviteter för att få in pengar, som sedan kan användas till något som främjar ungdomarnas verksamhet i föreningen.

US kan också jobba med projekt för att exempelvis skapa en bra sammanhållning i stallet, där äldre ungdomar tar hand om de yngre. Det finns egentligen inga begränsningar på vad du och dina kompisar i ungdomssektionen kan göra, det är upp till er själva!

Om man har frågor som rör arbetet i en ungdomssektion har Stockholms Läns Ridsportförbund en ungdomssektion, DUS som finns till hands för alla ungdomssektioner i länet.

Kontakta DUS genom att maila till  info@stockholmridsport.se eller ringa 08-627 40 00


Senast uppdaterad: 2018-06-05

Sponsorer

Annons