FOTO: Stockholms Läns Ridsportförbund

För ryttare

Det är en hel del att hålla reda på för dig som ska ut och tävla, oavsett nivå eller gren. Här har vi samlat information som ska underlätta för dig som tävlingsryttare/kusk.

 

En liten påminnelse om att alla verkligen avanmäler sig så fort ni vet att ni inte kommer kunna delta på en tävling. På så sätt kan vi hjälpa varann att kunna planera våra tävlingsdagar bättre och slippa leva i ovisshet dagarna innan tävlingen för att plötsligt erbjudas en plats. Många ryttare stryker sig sista dagen innan pengarna dras från TDB-kontot. Det vore fint om vi försöker hjälpas åt så att det blir bättre för alla!

 

Licenser

Från lokal tävling och uppåt krävs ryttarlicens. Du löser licens för en klubb och tävlar med den innevarande kalenderår.  För att lösa licens måste ryttaren, eller målsman, avlägga prov för Grönt Kort.

Från och med 2012 måste häst- och ponnylicens lösas varje år, även för lokal tävling. Speciella regler angående mätintyg och chipmärkning gäller för ponnyer som ska tävla.

Samtliga licenser löser du via ditt TDB-konto. Här hittar du mer information om Grönt kort och licenser

Klädsel och utrustning

När det gäller klädsel för ryttaren och tillåten utrustning för hästen finns all information i Tävlingsreglemente (TR). TR I är gemensamma regler för alla tävlingar, dessutom har varje gren ett eget TR. Du behöver både TR I samt TR för den gren du ska tävla.

Vaccinationer
För att få starta i svenska officiella tävlingar, inbjudningstävlingar och högre, måste hästen/ponnyn vara vaccinerad mot hästinfluensa.
TR I Mom 170

Vad är en proposition?

En proposition kan jämföras med en inbjudan. Den innehåller all information om tävlingen, vilka klasser som ingår, när och hur Du anmäler dig och din häst/ponny. Propositioner, tillhörande ryttarmeddelande och startlistor hittar du i Tävlingsdatabasen, TDB

Dispens
För att söka dispens ska en dispensansökan fyllas i och skickas till Svenska Ridsportförbundet samt efterföljas av en avgift om 500 kr.


Senast uppdaterad: 2020-01-16
Boxbild PrinsCarlPhilipsPris

Prins Carl Philips Pris

Läs mer
Allsvenskan

Allsvenskan

Läs mer

Sponsorer

Annons