Distansritt - så går det till

Distansrittens kärnvärden är:
- Horsemanship 
- Uthållighet 
- Utmaning
- Samspel 
- Naturlighet 
- Gemenskap

I distansridning kan man kombinera glädjen av att rida i skog och mark med lusten att tävla och konkurrera.

I distansridning ingår ett stort mått av kunskap om din häst och om hur du bäst tränar den och dig själv för uthållighet, snabbhet och förmåga att ta sig fram i varierande terräng.

Distansridning innebär ridning över längre sträckor som mestadels rids på tid, först i mål vinner. Undantag finns, oftast som s.k. clear rounds eller prova på, vilka rids inom förbestämda tidsramar - minimi- och maximitid, och syftar till utbildning av ryttarna inför kommande tävlande.

I Sverige tävlas det på distanser upp till 160 km som rids under en och samma dag men det kan också förekomma tävlingar som pågår under flera dagar.

Distansridning är en sport som engagerar inte bara häst och ryttare utan också en eller flera medhjälpare som under ritten och i vilopauserna servar (groomar) häst och ryttare med vatten och annat. Tävlingarna pågår också under långa tider så det är tillfällen till många sociala kontakter både för ryttare och medhjälpare.

Är du intresserad av att läsa mer om distansritt så gå in på Svenska Ridsportförbundets Hemsida - Tävling - Distansritt

Har du funderingar kring Distansritt är du välkommen att ta kontakt med Stockholms Läns Ridsportförbunds kansli på stockholm@ridsport.se eller 08 – 627 40 00


Senast uppdaterad: 2020-02-03
Boxbild PrinsCarlPhilipsPris

Prins Carl Philips Pris

Läs mer
Allsvenskan

Allsvenskan

Läs mer

Sponsorer

Annons