Från 1 januari 2017 finn vår olycksfallsförsäkring hos Folksam
FOTO: Stockholms Läns Ridsportförbund

Gemensam olycksfallsförsäkring

Alla medlemmar i Svenska Ridsportförbundet omfattas (sedan tidigare) av en gemensam olycksfallsförsäkring. Från och med den 1 januari 2017 finns försäkringen hos förbundets huvudsponsor Folksam.

Försäkringen gäller för alla medlemmar i en förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet och ger ett bra grundskydd om olyckan skulle vara framme. Licensierade tävlingsryttare, kuskar samt deras medhjälpare omfattas givetvis också av försäkringen.


- Det känns tryggt att veta att alla våra medlemmar omfattas av en olycksfallsförsäkring. Det här är ytterligare ett steg i vårt samarbete med Folksam som ger medlemsnytta både till våra enskilda medlemmar och till föreningarna, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

– Som idrottens försäkringsbolag är vi glada att få bli försäkringsgivare för alla medlemmar i Svenska Ridsportförbundet. Vi lägger ner ett stort engagemang på att våra kunder inom idrotten ska vara bra försäkrade och veta att vi aktivt förebygger skador innan de inträffar. Det ska bli kul att få bidra till att konkretisera skadeförebyggande åtgärder för medlemmarnas bästa i framtiden, säger Lars-Inge Svensson, chef Folksam Idrott.

Olycksfallsförsäkringen gäller på alla aktiviteter anordnade av Svenska Ridsportförbundet, förbundets distrikt eller föreningar men också under enskild ridning och träning och resor i direkt anslutning till dessa.

Beslutet att Svenska Ridsportförbundet ska ha en gemensam olycksfallsförsäkring för sina medlemmar togs på förbundsstämman 2013.

 


Senast uppdaterad: 2017-01-09

Sponsorer

Annons