Jessica Sjöqvist

Jessica Sjöqvist från NFK är Årets Ridlärare 2019

2020-02-24

Under hela mitt liv har det endast funnits ett enda intresse och det är häst i alla dess former. Det säger en mycket glad Jessica Sjöqvist som utsetts till Årets ridlärare i Östergötland. Hon tjatade till sig att få börja rida på ridskolan när hon var 6 år och sen var hon fast.

- jessica berättar att med en hästintresserad mamma och mormor var det inte så svårt att få börja rida på ridskola och sen fortsatte det.

- Efter gymnasiet gick jag Hippologprogrammet med inriktning ridlärare och utbildade mig till ridlärare SRL III. Jag har arbetat med hästar hela mitt yrkesverksamma liv och som ridlärare sedan 2008. Jobbet som verksamhetschef på Norrköpings Fältrittklubb började jag i augusti 2018.

- På mina ridlektioner så är det en självklarhet att alla elever känner sig sedda och ges en möjlighet till utveckling oavsett nivå. Mycket fokus på sits och grunder och att inte gå för fort fram. Jag tycker det är viktigt att förmedla en känsla och förståelse för hästen. Varför hästen gör si eller så och att det är vår uppgift att göra rätt så hästarna förstår vad vi menar. 

- Ridning ska vara roligt, målet är att både häst och ryttare går glada från ridlektionen.

- Att rida och ständigt utvecklas själv tycker jag är viktigt. Även om det är dressyren jag brinner för är det lika roligt med hoppning, om jag själv får bestämma höjd. Med min tidigare tävlingshäst Savina tävlade jag tom Intermediare I. Nu finns det en fin avkomma till henne e. Ironman H som står på tillväxt. I väntan på henne har jag en ny häst som jag lånar för utbildning och tävling. Vi hoppas komma ut på tävlingsbanan till våren.

Motiveringen till priset Årets ridlärare som delas ut på ÖRFs årsmöte 18 mars

"Jessica är en frisk fläkt som med sin personlighet får alla på gott humör. Hon är så otroligt engagerad och har en känsla av att se ryttarens potential oavsett om man har som mål att kunna galoppera ett varv i ridhuset eller rida Msv dressyr. En riktig djurvän som alltid sätter hästarnas välmående i fokus".

Ett stort Grattis till Jessica!

Sponsorer

Annons