Nyheter från SvRF

Patrik Kittel rider FEI Dressage World Cup i Salzburg, Österrike med hästen Eddeini, efter Johnson-Negro. Hästen rids annars av Patriks beridare Malin Wahlkamp Nilsson. Men Malin har suttit av för att bli mamma i februari.

 

Svenske förbundskaptenen Henrik Ankarcrona firade triumf i Paris. Han tog Europa till en ny seger mot Amerika i ridsportens motsvarighet till golfens världsdelstävling i Riders Masters Cup. SIffrorna var förkrossande 125 mot 80

 

Redan i dag står det i Riksidrottsförbundets stadgar att all idrott för barn ska utgå från barnkonventionen. Från och med 1 januari 2020 blir FN:s barnkonvention lag i Sverige.

 

Fredag kväll rids Riders Masters Cup i Paris där lag Europa ställs mot lag Amerika. Europa har vunnit fyra gånger i rad. Dags för en femte seger? I hoppningens svar på golfens Ryder Cup.

 

Sedan 2016 har Lövsta Future Challenge delat ut ett årligt hållbarhetspris som ett led i hållbarhetsarbetet. Syftet med priset är att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ och förtjänstfulla insatser för hållbarhet inom hästnäring och ridspor...

 

Förbundsstämman 2019 gav förbundsstyrelsen åtta uppdrag och arbetet pågår eller är slutfört.

 

Svenska ryttare klättrar på senaste världsrankingen i både hoppning och dressyr.

 

År 2021 rids EM i fälttävlan för juniorer och unga ryttare i Sverige, på Segersjö. Landslagsledningen bjuder in ungdomar med förutsättningar att delta med goda resultat till ett träningsupplägg med högt satta mål. Anmäl senast 20/12 2019.

 

- Jag ser och pratar med alla. Egentligen är det inte så mycket mer komplicerat än så. Det sa hoppkapten Henrik Ankarcrona under ett panelsamtal om trygghet och ledarskap i samband med Sweden International Horse Show.

 

Analyser och tester stod på agendan vid den andra träffen för nuvarande upplagan av ATG Hopp & Talang. Ett motiverat gäng ryttare som redan bevisat sig på tävlingsbanan och som nu får chansen att, inom ramen för ryttarutveckling vässa sin sat...

 

Med en gemensam vision att utveckla unga talanger introducerar Gothenburg Horse Show tillsammans med Lövsta Future Challenge två nya internationella dressyrklasser för U25-ryttare.

 

Detaljerna är mitt i prick och det är ingen tvekan om att det är ”Queen Mary” - Hon tog ungefär två veckor att göra, säger Mayte Penafiel som tillverkade replikan av Toveks Mary Lou, och som fick Henrik von Eckermann att fatta galoppen på Rytta...

 

Onsdag den 4 december stänger kansliets växel 12.00 på grund av personalutbildning. Öppet som vanligt från torsdag 09.00.

 

Svenskt rekord i Grand Prix kür, en fantastisk final i SAAB Top 10 Dressage, spännande GP-hoppning, fartfylld världscupkörning och mycket mer. Här hittar du all rapportering från Sweden International Horse Show 2019.

 

Ridsportens Trygghetspris delades ut för första gången på söndagen. Elin Fernqvist heter den första pristagaren, och hon fick ta emot priset i Friends Arena, i samband med Sweden International Horse Show.

 

Det finns många som varit fantastiska drivkrafter i ridsporten under åren, och en av dem som varit med att lägga grunden för att svensk ridsport nått nuvarande höga nivå är Ingvar Fredricson.

 

Ungdomarna tar klivet in Saab Team Sweden Dressage och Saabs satsning på svensk dressyr blir mer omfattande närmaste åren.

 

Förbundskapten Bo Jenå och landslagsledarna för ungdomstrupperna har tagit ut landslagen för 2020.

 

Han har utsetts till Århundradets tävlingsarrangör, men hans livsgärning inom ridsporten är långt större än så. På Ryttargalan hyllades Ulf Rosengren med juryns hederspris.

 

Svenska Ridsportförbundets utskott, råd och nämnder tillsätts med en mandatperiod på två år. Ordförande och ledamöter fastställs inför årsskiftet efter förbundsstämman.

 

Henrik von Eckermann har tre topphelger framför sig. Först Sweden International Horse Show på hemmaplan. Sen är det Paris och match mellan Europa och Amerika i Riders Masters Cup. Därefter väntar Rolex Top Ten IJRC final i Genève.

 

Maggan är Årets eldsjäl

(2019-11-26 12:50)

I över 60 år har Margareta Bjelkstrand varit Vällingby Ridsällskap trogen. Nu prisas hon som Årets eldsjäl av Svenska Ridsportförbundet.

 

Sverige är en av sju nationer att ha lag kvalat till OS 2020 i alla de olympiska ridsportgrenarna. Nu är lagen också uttagna av Sveriges Olympiska Kommitté och satsningen mot Tokyo börja på allvar.

 

- Med kollegor som Qummin blir jobbet som ridlärare lätt. Det säger Jessica Sjökvist, verksamhetschef hos Norrköpings FRK, om önskehästen som tar priset som Årets ridskolehäst 2019.

 

Peder Fredricson är suverän. I Prag red han hem lagsegern med Shanghai Swans i Global Champions League tillsammans med H&M Christian K. Ett välbetalt jobb.

 

Kajsa Björe är i strålande form. På Flyinge vann hon sin andra kvaltävling till Morgondagens Vinnare. Nu med hästen Bienvenue T. Start i Scandinavium, under Gothenburg Horse Show är mycket nära för Kajsa även om tre kval återstår.

 

- Jag kände direkt att det här var mitt yrke. Det säger hyllade ridläraren Carina Bergh, som lever sin dröm och har utvecklat Järna Ridklubb till en ridskola i toppklass. Nu får hon ta emot priset Årets ridlärare 2019 på Ryttargalan den 27 nove...

 

Gothenburg Horse Show har korats till bästa inomhusevenemanget för dressyr i den anrika årsboken L´Année Hippique.

 

Svenska landslagsryttaren Michelle Hagman Hassink och EM-silvermedaljören Anne Meulendijks från Nederländerna kompletterar startfältet i Saab Top 10 Dressage i Friends Arena.

 

Hovslagaren Uno Yxklinten tog emot FEI Solidarity Award på tisdagskvällen för sitt arbete bland hovslagare i Zambia.

 

Sponsorer

Annons