Nyheter från SvRF

Med lite drygt ett år kvar till OS i Tokyo står nu ridsportens huvudarena klar för att ta emot hästar.

 

Ett av få internationella mästerskap som fortfarande finns kvar i årets tävlingskalender är unghäst-VM i hoppning. Mästerskapet arrangeras i Zangersheide, Lanaken, Belgien, 16-20 september och det är hög tid att intresseanmäla din unghäst!

<...>
 

Sedan ett par år tillbaka är ridning godkänt som avdragsgill friskvård. Nu har Förvaltningsdomstolen slagit fast att även körning ska räknas som friskvård.

 

Fyrspannskusken Fredrik Persson har VM-guld och VM-brons i lag och flera pallplatser i världscupen på meritlistan. Nu gör han en nysatsning med hästar inköpta från Amishfolket i USA. "Vi kommer att slåss bland topp-tre."

 

Ytterligare en internationell tävling i Sverige är inställd, liksom två internationella mästerskap.

 

Eleverna hos Askims FRK kan inte längre rida ut. På ridvägarna står idag 500 bostäder och vägen mot naturen är kantad av risker. Bland annat en trafikerad rondell utan rödljus som man delar med gående, barnvagnar och cyklister.

 

Efter tio år som två föreningar ska Tibro Hästsportklubb och Tibrobygdens Ridklubb återigen bli en förening. En gemensam avsiktsförklaring har undertecknats och nästa år ska samgåendet vara klart.

 

Karenstids- och förbudslistan har uppdaterats och de nya bestämmelserna börjar gälla 1 juli 2020. Förutom att några nya preparat tillkommit finns också en del andra förändringar.

 

Nu är även den internationella fälttävlanssäsongen igång och det blev svenska placeringar direkt. Malin Petersen och Christoffer Forsberg tog varsin sjundeplats när tyska Luhmühlen arrangerade trestjärnig fälttävlan.

 

Peder placerad i St Tropez

(2020-06-28 17:48)

Den internationella tävlingssäsongen är igång igen och de svenska hoppryttarna har plockat flera placeringar i St Tropez, Frankrike.

 

Det blir inga ungdoms-EM i hoppning respektive fälttävlan 2020. FEI har tagit en rad beslut angående kommande mästerskap. De som ställs in i år kommer inte att flyttas till nästa år.

 

Lövsta Future Challenge är ett väletablerat talangutvecklingskoncept för unga hästar och U25-ryttare i Sverige, inom både hoppning och dressyr. Nu är det klart att satsningen fortsätter till och med 2023.

 

Regeringen utreder övergödning av vår miljö där hästar och hästhållning uppmärksammas som en av orsakerna. Svenska Ridsportförbundet har fått utredningen på remiss, och nu behöver vi din hjälp att lämna faktabaserade svar om ett viktigt ämne!

 

Med anledning av gällande restriktioner tog förbundsstyrelsen den 24 juni beslut om tillfälliga ändringar och kompletteringar av TR, tävlingsreglementet. Reglerna gäller från och med 29 juni och tills vidare.

 

Svenska Ridsportförbundets Säkerhetsutskott gör under 2020 en översyn av nuvarande regler för godkänd hjälm på tävling.

 

Det blir ändringar i tävlingsterminen i distansritt på grund av Covid 19. Folksam SM i distansritt hålls redan den 18 juli i Halmstad. FEI har beslutat att skjuta upp VM till nästa år.

 

Folksam fortsätter att vara Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor i ytterligare tre år. Med ett nytt gemensamt avtal kan försäkringsbolaget och förbundet fortsätta att satsa på skadeförebyggande arbete och trygghet för ryttare på alla nivåer....

 

Med anledning av inställda tävlingar och förändringar i tävlingsterminen har Dressyrkommittén beslutat om ändrade kvalregler för SM i dressyr, för alla kategorier.

 

Årets Folksam Lag-SM i fälttävlan på Strömsholm den 11-13 september får internationell inramning genom ett samarbete mellan den lokala klubben Norrby Ryttarsällskap, Ridskolan Strömsholm och Strömsholms Ridsportförening.

 

För att uppmärksamma unga initiativ eller satsningar som bidrar till en mer inkluderande ridsport har vi instiftat ”Ridsportens trygghetspris” tillsammans med Hugo Stenbecks stiftelse och Stiftelsen Friends.

 

Häst&Ryttare, Svenska Ridsportförbundets medlemstidning, finns nu både som app och taltidning.

 

Riksidrottsstyrelsen har beslutat om fördelningen av de 500 miljoner idrotten fått i kompensationsstöd från regeringen. På måndagen kom besked till föreningarna om stödet.

 

Boosta din sportkarriär

(2020-06-15 09:00)

Är du satsande ryttare eller kusk? Vill du boosta din sportkarriär och coachas av de bästa? Nu öppnar ansökningsperioden till Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram, nivå 3 och 4.

 

Axel Olin är en av Sveriges bästa fyrspannskuskar. Nu selar han om till par, och har två nya, spännande hästar i stallet.

 

Precis som så mycket annat den här våren fick ATG Riders League göra en halvhalt när tävlingarna pausade. Men nu, när restriktionerna för både tävling och resor lyfts i mitten av juni, kan årets andra omgång avgöras på Sundbyholm den 1 augusti....

 

De Nationella Spelen i paradressyr, Special Olympics, flyttas fram en månad, och SM i Working Equitation flyttas till i september.

 

I ”Hästanläggningar - en guide” har Svenska Ridsportförbundet samlat råd för alla som behöver renovera eller bygga en ny anläggning som funkar för både hästar och människor. Nu är guiden uppdaterad med ännu mer kunskap, tips och färsk forskning...

 

Vi i stallet året ut

(2020-06-10 15:08)

Kunskapstävlingen Vi i stallet pågår året ut. Sista dag är 31 december.

 

Vinterns stora hästfest - Sweden International Horse Show - flyttas från första adventshelgen till den 18-21 februari 2021.

 

(Uppdaterad 25 juni) Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen med anledning av smittläget, där det händer mycket och läget förändras fort. Hur situationen påverkar verksamheten utvärderas kontinuerligt.

 

Sponsorer

Annons