Nya Basutbildningen är här!

Ett gott ledarskap bygger på gemensamma värderingar. Hur värderingar blir verklighet är kärnan i ridsportens nya basutbildning som riktar sig till ledare på alla nivåer.

Imorgon, fredag 20 mars, lanserar vi den nya basutbildningen på ridsport.se. Hjälp oss gärna att sprida informationen om utbildningen vidare genom att länka till den artikel som dyker upp vid lunchtid, och till basutbildningens hemsida www.ridsport.se/basutbildning.
Bifogat finns banners i två olika storlekar som ni kan använda på er hemsida! De finns också i gemensamma mappen på hemsidan.

Om basutbildningen
Basutbildningen ger ridsportens ledare en gemensam och stadig grund att stå på och är ett steg mot en tydligare ledarkultur inom sporten. Att känna sig själv och ridsportens gemensamma värderingar och ledstjärnor är viktiga framgångsfaktorer för att leda andra och något som den här utbildningen tar fasta på. I filmer delar erfarna ledare och ridsportprofiler med sig av sina erfarenheter och ger tips och råd.
Johan Plate som är mental coach och har medverkat i utformningen av utbildningen, ger också konkreta tips på hur man kan stärka sin ledarroll genom att jobba med både jaget och laget.  

Basutbildningen är något helt nytt inom ridsporten och vänder sig till verksamma och blivande ledare på alla nivåer. Ridlärare, förbundskapten, ungdomsledare, funktionärer, tränare eller förtroendevald… Utbildningen säkrar att alla ledare inom ridsporten får samma baskunskaper och nycklar för att bli trygga i sina roller, något som förhoppningsvis inspirerar till fortsatt engagemang och utbildning inom ridsporten.
 
Behovet av en gemensam basutbildning och en långsiktig plan för att rekrytera och behålla ledare, har diskuterats länge. Initiativet till den nya utbildningen togs gemensamt av Utbildningssektionen i och Tävlingssektionen. Utbildningen bygger på samtal och erfarenheter bland ledare på alla nivåer och inom alla discipliner inom ridsporten.

Basutbildningen innehåller både en webbaserad del och gruppträffar. Mer om innehållet och upplägget hittar du här: www.ridsport.se/basutbildning.
 
Under våren har handledare utbildats i de flesta distrikt och förhoppningen är att samtliga distrikt kommer att ha utbildade handledare till hösten.


Senast uppdaterad: 2015-03-24

Sponsorer

Annons