Rid- och körklubbar

 Klubbar på Gotland - karta

     Klicka på klubbnamnet nedan för att komma till respektive klubbs hemsida

 

     * Norra Gotlands Ridklubb (NGR)

     * Stenkyrkaortens Ridklubb (SORK)

     * Wisby Ridklubb (WRK)

     * Traume Ridsällskap (TRS)

     * Suderbys Ridklubb (SRK)

     * Gotlands Lantliga Ryttarförening (GLR)

     * Hemseortens Rid- och Körklubb (HORK)

     * Hoburgs Ridklubb (HRK)


Presentation av klubbarna på Gotland

Norra Gotlands Ridklubb
Klubben bildades på Duckers i Bunge i början av 70-talet men nu sin hemmaplan på Othemsvallen. Anläggningen består av ett nybyggt ridhus, belyst grusbana och en stor gräsbana. Ridhuset är har veckovisa träningar i samtliga grenar och på alla nivåer 5 dagar i veckan. Vi har också en nyrenoverad, handikappanpassad, utbildningslokal med cafeteria och toaletter. 
I takt med att medlemsantalet stadigt ökat är nu klubbens ungdomssektion under nybildande och kommer att anordna aktiviteter med och utan häst.
Vi har ett 20-tal licenserade tävlingsryttare inom både hoppning och dressyr och en växande grupp ponnyryttare som tränar framgångsrikt.

Stenkyrkaortens Ridklubb
En liten klubb med stor bredd
Bildades 1998 av micke Erixon som numera driver Mix ranch vid anläggningen vid Broungs i Stenkyrka, där vi har ett ridhus, en  stor utebana och en framridningsbana. Klubben har även en grusbana vid Lunbjärs Ridskola i Lummelunda samt rid- och körbanor både på grus och gräs vid Ekebys i Stenkyrka.
Vi hade 2008 110 medlemmar av vilka ca 20 st var licensierade, mest ponnyryttare.
Vi har träning inom dressyr, hoppning och körning och klubbens distansgrenledare är också Gotlande distansgrenledare.
Vi har en aktiv Ungdomssektion som deltar i styrelsearbetet. 

Wisby Ridklubb
Wisby Ridklubb är en av de äldsta i landet, bildades 1910 under namnet Visborgs Fältrittklubb och är en ideell förening som driver sin verksamhet med hjälp av frivilligt arbete. Tävlingsverksamheten är en sådan del, alla tävlingar planeras, arrangeras och genomförs genom helt ideella insatser av klubbens medlemmar. En ideell förening har inget vinstintresse utan WRK finns till för ge medlemmarna möjlighet till en bra utbildning, både på ridskola och med egen häst.
 
Ridskolan i Rävhagen drivs av Wisby Ridklubb. Träningen för privatryttare sker genom externa instruktörer. 
Vi har även en Ungdomssektion som är väldigt aktiv och tar egna initiativ.
Klubben har 2 anläggningar Rävhagens Ridhus som består av 2 ridhus. Det är i det stora som klubbens tävlingar under vinterhalvåret arrangeras.
Och en utomhus anläggning Silikaten. Den används mest till våra dressyrtävlingar under sommarhalvåret och en del träning.
Klubbens licenserade ryttare tävlar både i dressyr och hoppning. 

Mer om klubben kan man läsa på www.wisbyridklubb.se

Traume Ridsällskap
Ett sällskap som satsar på roliga aktiviteter, med härlig gemenskap och det samlade intresset för hästar. Föreningen startade 2014 och har sitt säte vid Traume ridskola, strax utanför Visby. Ridskolan drivs av Gill Pettersson och har elever i alla åldrar. Gill har även   träningar i hoppning och dressyr för privatryttare. Från vårterminen 2015 har Jan Larsson förlagt sina träningar vid Traume. Båda är B-tränare i hoppning. Klubben har licensierade ryttare i hoppning och dressyr.

Suderbys Ridklubb
Bildades i mars 1977
2 ridskolor anknutna: Suderbys Gård och Ridskola och Ganthems Ryttargård
124 medlemmar 1 maj 2009, varav 42 licensierade
Vi strävar efter god stämning och kamratskap - som innebär solidaritet och laganda vid tävlingar
Säkerhet går före allt annat både vid träning och tävling
Vi månar om att få nya medlemmar och värnar om de vi har.
Gammal som ung är välkommen i vår klubb
Satsar på bredd och siktar mot toppen
Egen ridanläggning i Sjonhem mitt på Gotland - med ridhus och utomhusbana
Sektioner: Dressyr-Hopp-Fälttävlan-Distans-Körning samt Föräldra- och Ungdomssektion
Välkommen till Suderbys Ridklubb! 

Gotlands Lantliga Ryttarförening
Gotlands Lantliga Ryttarförening bildades 1966 vid ett möte på Gannarve gård i Fröjel. Vi har två anläggningar, en utomhusbana vid Puser samt ett ridhus med tillhörande bo- och konferensdel vid Mulde, båda i Fröjel. På anläggningen vid Mulde håller en huntingbana på att anläggas i det intilliggande gotlandsänget.
I GLR hålls regelbundna veckoträningar i hoppning, dressyr och Working Equitation under terminerna. Det arrangeras ca 10 tävlingsdagar per år i hoppning och dressyr för ponny och ridhäst samt ett flertal klubbtävlingar, pay and jump m.m. Teoricirklar som Vi i stallet samt läger med övernattning arrangeras för de yngre. Välkommen att titta på vår hemsida www.glr.se för mer information.

Hemseortens Rid- och Körklubb
Hemse Ridklubb bildades 1973 av en grupp hästmänniskor, som ville träffas och umgås tillsammans med sina hästar. Den sociala biten var viktig, på programmet de första åren stod terränghoppning, hubertusjakt och luciatåg. Klubbens första ordförande var Wille Lönberg, Hemse. När Hemse Ridklubb 1977 köpte det markområde i Stånga, som nu är klubbens tävlingsplats och kallas ”Gropen”, gick Lye- och Hemseklubbarna ihop och bildade Hemseortens Ridklubb. Ett ridhus stod länge på önskelistan, och 1986 hade man, tillsammans med dåvarande Burgsviks och Havdhems Ridklubbar, färdigställt ett ridhus i Havdhem. Därmed tog träningarna ytterligare fart, och HORK drev också under flera år ridskoleverksamhet i det nya ridhuset. På 90-talet började HORK att arrangera allt fler tävlingar, i alla discipliner. HORK samarbetar även med Sindarve ridskola dit en stor del av träningsverksamheten är lagd. Under senare tid har HORK haft ca 160 medlemmar. Klubbens tävlande medlemmar är framförallt mkt framgångsrika i körning, samt även ponnyryttarna i banhoppning.  

Hoburgs Ridklubb
Hoburgs Ridklubb bildades 1995 efter en sammanslagning av Havdhems Ridklubb och Burgsviks Ridklubb. Idag har föreningen ca 160 medlemmar, varav  30 stycken är licensierade. Klubben har sin hemvist på södra Gotland. Träningar och tävlingar hålls vid Sudergutarnas Ridhus i Havdhem. Klubben är aktiv inom dressyr, hoppning, fälttävlan, distans och körning.


Senast uppdaterad: 2017-03-03

Sponsorer

Annons