Ta vara på tiden i väntan på att smittan avtar!
FOTO: SvRF

Ta vara på tiden - Digitala tips!

2020-03-24

Ridsporten är en kunskapskrävande sport! Ridningen är såklart en viktig del att lära och träna, men därutöver ska hästen må bra och samspelet mellan dig och hästen fungera.

Många klubbar tar nu till digitala hjälpmedel i undervisningen vilket är roligt. Att kunna kombinera ett gott smittskydd med väl använd tid. Ökad kunskap om hästen och dess omvårdnad kan ingen seriöst häst- och ridintresserad få för mycket av.

På webben finns många som gärna delar med sig av goda råd. En del är verkligen goda medan andra är mer tveksamma. Här kommer därför några "säkra tips". Passa på!

Ta först och främst vara på de tips och råd som du får från din ridklubb och prata ihop er i träningsgruppen eller kompisgänget. Vad vill ni använda tiden till? Vad vill ni lära er mer om?

Här kommer tips på digitala kunskapskällor som du kan lita på:
Hästkunskapssajten
En öppen sida som inte kräver inloggning

Hästsverige
Också en öppen sida. Här finns mängder av samlad kunskap, kolla t ex Foderskolan

SISU Idrottsböcker har också producerat  många material särskilt för ridsporten där du behöver en kod för att logga in. Dessa material finns att beställa. Se nedan.

Ryttarutveckling Nivå 1
Fem steg till en bra grund för din fortsatta utveckling inom ridsporten. Många klubbar genomför projektinsatser med hjälp av detta nya material. Här får du hjälp att klara förberedelserna för ryttarmärke 1-5 och därefter är du välkommen att ansöka till distriktets utvecklingsprogram Ryttarutveckling Nivå 2.

Har du tagit Grönt kort?
Passa då på att återvända till webbplatsen för Grönt kort och uppdatera dina kunskaper. Din inloggning gäller fortfarande och har du glömt finns instruktioner på startsidan om hur du får hjälp att uppdatera den.
Och har du ännu inte tagit grönt kort men funderat på detta kan ett tips vara att redan nu börja förbereda dig. Kontakta din klubb - ni kanske är flera som kan arbeta med förberedelserna i en digital lärgrupp som komplement till de sammankomster som klubbens ledare senare håller i?

Är du ledare och har genomgått Ridsportens basutbildning?
Tänk på att du har möjlighet att använda t ex de filmer du där tagit del av även i den utbildning du själv håller i.

Har du ännu inte genomgått basutbildningen kommer möjligheten att erbjudas senare under året, preliminärt i juni och i december. Ridsportens basutbildning består av en digital förberedande del som du arbetar med hemma och en avslutande fysisk heldagsträff. Vill du anmäla ditt intresse redan nu och börja dina digitala förberedelser - kontakta distriktet dalarna@ridsport.se så får du kursmaterialet hemskickat per post. Här finns en minimiålder på 18 år.

Under Ridsportens Utbildningsportal hittar du fler viktiga och användbara teman men gemensamt för många är att de kräver inloggning och att denna erhålls genom en bok. Dessa hittar du i SISU Idrottsböckers webshop. Utbudet är stort.

Om klubben samordnar utbildningsinsatserna kan SISU Dalarna vara med och subventionera kostnaden. Berätta  för din ridlärare eller din klubb vad du är intresserad av.

Ta vara på tiden och öka dina kunskaper!

Extra information till ledare och ridklubbar!


Louise Tysklind

Sponsorer

Annons