Stora regelförändringar i ponnydressyrens div 1 2016

2016-01-19

Nu tillåts varierat deltagarantal. Lag i PAS div 1 kan innehålla 2-5 ekipage där allas resultat räknas och lagresultatet blir de deltagande ekipagens genomsnittliga gemensamma resultat. En klubb kan alltså starta med ett tvåmannalag!

Regeländringen har presenterats denna vecka och pga den korta framförhållningen kommer dispens att kunna ges till klubbar som redan planerat ett allianssamarbete enligt de gamla reglerna. Allianslag kommer därför att kunna anmälas i år, men enbart i division 1 (ej i elitserien, som fr.o.m. nu enbart är öppen för klubblag).

Här ser du de nya reglerna för ponnyallsvenskans div 1 dressyr

Ännu en förändring i PAS div 1 har nu publicerats, innebärande att om laget rider med 4 eller 5 ryttare, skall det ekipage med lägst procent räknas bort.

Läs mer om detta här

Dalarnas Ridsportförbund har sedan tidigare diskuterat ett samarbete med Gävleborgs Ridsportförbund vad gäller denna serie. När nu dessa nya regler blivit kända avvaktar vi samarbetsplanerna för att se om vi kanske var för sig kan samla tillräckligt antal lag för en egen serie (minst 4 lag krävs).

Sista ordinarie anmälningsdag för vårens serier är den 1 februari. Klubb som ser nya möjligheter att samla lag ombeds snarast meddela distriktskansliet detta för att vi så snabbt som möjligt ska kunna planera för serieomgångarna och informera om vilka datum som kommer att gälla. Maila distrikt@dalarna.ridsport.se för att anmäla lag eller om du har frågor.

Övriga lagserier rids enligt tidigare lämnad information. 

DN

Distriktsnytt

Prenumerera på Distriktsnytt i Dalarna!

Läs mer

Sponsorer

Annons