Filippa Heldemar och Fantastic Fanny
FOTO: Ida Lindemann

SM guld till Filippa Heldemar och Fantastic Fanny!

2018-08-08

Juli månad bjöd på flera SM där Dalarna hade många ekipage som deltog med fina framgångar.

Ponnyryttarna i dressyr och hoppning red under vecka 29 sina SM, dressyren gick i Gävle och hoppningen gick i Vetlanda på mycket fina tävlingar.

I Vetlanda kom höjdpunkten under finaldagen då Filippa Heldemar på Fantastic Fanny, tävlande för Åsebo Ridsällskap, tog guld i kategori B. I inverkans SM som avgörs i första kvalet av SM kunde ekipaget hämta hem ett silver.

I finalen för kategori C tog både Amanda Nordin på Royal Ace, Åsebo Ridsällskap och Anna Gisslén Wikström på It Takes Love, Gagnefs Ridklubb, fina placeringar.

Anna Tova vattengrav

Anna Gisslén Wikström och "Tova" över vattengraven i SM finalen. (foto: Roland Thunholm)

Amanda Nordin Anna SM

Amanda Nordin och Anna Gisslén Wikström efter prisutdelningen i kategori C. (foto: Totta Wikström)

Ängla Wegerstedt på Trendy Mirah, Gagnefs Ridklubb, kvalificerade sig till finalen i kategori D, gjorde en mycker bra hoppning, men slutade precis utanför placering. De fick dock i första SM kvalet en fin tredje placering.

Ängla Wegerstedt Trendy Mirah

Änga Wegerstedt och Trendy Mirah, glada efter prisutdelning i kval 1. (foto: Totta Wikström)

Övriga deltagare i SM klasserna var återigen Filippa Heldemar i kategori C på Just Bobby Sparrow, Mejla Åhlberg på Devlish Grey Fox, Gagnefs Ridklubb, i kategori D och Lina Berglund på Lolita, Åsebo Ridsällskap som red Childrensklassen. 

Ungponny SM reds också det i Vetlanda och även här hade Filippa Heldemar fin framgång. Hon tog ett silver på 6-åriga Filiastic, som ägs av Vera Åkerblom. Även Vera var på plats och red kringklasser med sin ponny Foxie Firefly.

Filippa Heldemar Filiastic

Filippa Heldemar på Filiastic, silver i ungponny SM i katergori C. (foto. Matlida Heldemar)

Ponnydressyrens SM i Gävle bjöd på flera dalaframgångar!
När finalerna var avgjorda kunde vi räkna in både medaljer och finalplaceringar i flera kategorier. I kategori C grupp 2 tog Emma Ek på Tic Tac, Falu RS, hand om bronsmedaljen.

SM_Emma

Emma Ek på Tic Tac vid prisutdelningen i kategori C. 

I D-ponnyernas grupp 1 tog Mary-Sophie Haid Bondergaard på Bomgaardena Dicaprio, Insjöns RK, en sjätteplacering i kval 1 och i A-finalens kür en 3:e-plats vilket ledde till en slutlig sjätteplacering.

Mary Sophie Haid Bondergaard - Bomgaardens Dicaprio

Mary Sophie Haid Bondergaard och Di Caprio vid annat tillfälle.

I ungponnyklasserna fick vi se strålande dalaresultat i klassen för 6-åriga ponnyer där Julia Roswall på Taxman, Säterbygdens RK, segrade i kval 1 med Engla Stenberg på Kokkedals Oberon, även hon Säterbygdens RK, på tredje plats. Närmast utanför placering slutade då Hanna Edvall, Svärdsjö RK, på Maria Fernströms Cheesecake. I andra kvalet slog sedan Hanna och "Kakan" till med en seger vilken även gav en slutlig första plats totalt! Trea i slutresultatet blev Julia Roswall och Taxman. Även övriga daladeltagare gjorde fina prestationer i den oerhörda värmen, stundtals även med röklukten norrifrån i näsor och näsborrar. (Foton från Gävle: Li Sjöstrand, Amanda Green, Gerda Nilsson-Tysklind)

SM2018_UP_Hanna

Hanna Edvall segrade på Cheesecake i ungponny SM för 6-åriga D-ponnyer.

SM2018_UP_Julia

Julia Roswall på Taxman under prisutdelningen.

Veckan efter arrangerade Billdals Ridklubb SM i hoppning för hästar på Åby Travbana i Göteborg. Dalarna representerades där i junior SM av Michelle Cranning HIllgren på Udermus, Ilbäckens Ryttarförening. Michelle tog på de mycket krävande banorna en delad sjätteplacering totalt.

Michelle CH Udermus JSM

Michelle och Udermus vid JSM hos Billdals Ridklubb. (foto: Cayenne Cranning)

DN

Distriktsnytt

Prenumerera på Distriktsnytt i Dalarna!

Läs mer

Sponsorer

Annons