Vilma Westman och Svea Eriksson Ståbis med sin tränare Tusse Ekman.
FOTO: Helena Westman Olsson

Ponny SM i hoppning startar idag med många dalahopp!

2019-10-30

Höstlovet bjuder sedan flera år på Svenska Mästerskap i hoppning för ponnyer och children på häst, i år styr alla mot Södertälje Ridklubb! Nu får vi hålla tummarna och heja på!

Flera dalaekipage är på plats och tävlar och Storbyns Ryttar har hela tre ekipage på plats i SM-klassen. Nellie Ek på Laurelvale Joe i kategori C, Vilma Westman och Svea Eriksson Ståbis rider i kategori B på sina ponnyer Goodluck Melview och Vångsundas Paris. 

För Borlänge Ryttarsällskap rider Emmy Bergkvist Sylwester Nyberg i kategori C och Gagnefs Ridklubb representeras av Meja Åhlberg på Devlish Grey Fox.

Amanda Green på Chaccolat tävlande för Åsebo Ridsällskap rider SM för Children på häst.

I kringklasserna startar Ebby Storm på Nougat PC, Borlänge Ryttarsällskap, Emma Bengtsson på Sparkling Boomerang´s Gold, Storbyns Ryttare.´och från Åsebo Towa Lövdin på Raindance och Tova Hurtig på Ballinaclogh Golden Wonder.

Vill du följa tävlingarna så sänds de på Equisport eller via 

Equipe på denna länk.

Nellie Ek

Nellie Ek på sin Laurelvale Joe. (foto: Sofia Olsson)

Meja och Fox på tävling

Att tävla är så mycket mer än bara ritten på banan. Här Meja Åhlberg på kvällspromenad med Devlish Grey Fox. (foto: Linda Åhlberg)

Emmy Bergqvist - Sylwester Nyberg

Emmy Bergkvist på Sylwester Nyberg. (foto: Gagnefs RK)

Svea Catrine puss

I med och motgång är man många kring ett ekipage på tävling. Svea Eriksson Ståbis med mamma Catrine som pussar Vångsundas Paris. (foto: privat)

Vilma Westman Svea Eriksson Ståbis tårta

Och i alla lägen kan man fira med tårta, kompisarna Vilma Westman och Svea Eriksson Ståbis. (foto: Helena Westman Olsson)


DN

Distriktsnytt

Prenumerera på Distriktsnytt i Dalarna!

Läs mer

Sponsorer

Annons