Mary-Sophie Haid-Bondergaard på White Love B
FOTO: Rasmus Haid-Bondergaard

Dalaframgångar vid ponny-SM i dressyr!

2019-07-21

Årets Ponny-SM hos Björbäcks Ryttarförening bjöd på ett fullmatat program och avslutades under söndagen med finalerna. Dalarna hade två representanter till final. I kategori C grupp 2 (ryttare 17-20 år) red Elin Andersson från Svärsjö Ridklubb på Aspelunds Swede och slutade på en fin 5:e plats. I kat D grupp 1 (ryttare upp till 16 år) blev det efter tre jämna ritter en silvermedalj för Mary-Sophie Haid-Bondergaard på White Love B. Vi gratulerar!

Under helgen har vi också fått se andra dalaframgångar. Bland annat för Mary-Sophie som var flitigt uppe på prispallen och hade en fantastiskt framgångsrik helg!

I lördagens B-finaler red i kat. B Felicia Hjalmarsson, Säterbygdens RK, på Stenbroåsens Carlos och tog en niondeplats på 63,333%. I kat C red Engla Stenberg, Säterbygdens RK Kokkedals Oberon på 65,856% vilket räckte till en åttondeplats och i kat. D segrade Mary-Sophie med ponnyn Bomgaardens Dicaprio på 69,099%. Bild nedan. Foto: Rasmus Haid-Bondergaard.

MSHB_SM_Dicaprio

 

MSHB_Bfinal

Ovan prisutdelning i B-finalen, med Mary-Sophie Haid- Bondergaard överst på pallen. (Foto: Elin Haglöf-Stenberg)

I samband med SM-tävlingarna har även ungponnyer fått visa sina kvaliteter. Två deltävlingar summerades och även här fick vi se Mary-Sophie överst på prispallen, då i klassen för 6-åriga ponnyer där hon toppade resultatlistan med utbildningsponnyn Tackmann's Macchiato. I klassen red också Hanna Edlund från Svärdsjö RK på ponnyn Pride's Super Star och slutade på en fin åttondeplats.

MSHB_SMUP_Macchiato

Tackmann's Macchiato och Mary-Sophie Haid-Bondergaard (Foto: Rasmus Haid-Bondergaard)

Under helgen reds också finaler i två cuper för de yngsta. Mats Mellberg Cup och Svenska Ridsportförbundets cup Ride and Learn, båda öppna för ryttare upp till 12 år. I den sistnämnda, som reds i Lätt A:1,  deltog Evelyn Haglund från Hedemorabygdens Ridklubb på ponnyn Bjärbys Basilica och slutade på en fin andraplats. Foto nedan av Carro Östman

EHaglund_Rideandlearn


Louise Tysklind
DN

Distriktsnytt

Prenumerera på Distriktsnytt i Dalarna!

Läs mer

Sponsorer

Annons