Fredagen börjar med dressyr, bland annat blir det Grand Prix för världscupryttarna. Senare gör ryttarna i världscuphoppningen entré i kvällens kvalklass.

 

2020 är det skottår! Håll koll på vaccinationerna nu! Revaccination ska ske inom 365 dagar, enligt TR I mom 170, i år har vi 366 dagar, vilket påverkar er som behöver utnyttja 365 +21 dagar.

 

Andraplats i fjol och andraplats i gårdagens kval. På torsdagen slog Julie Carlberg till och vann finalen i Morgondagens Vinnare.

 

ATG och Sveriges Paralympiska Kommitté öppnar nu för föreningar och organisationer att söka till ATG Drömfond Parasport, en unik satsning som ska lyfta projekt med inkludering och delaktighet i fokus.

 

Lillian Jansson lämnar sitt uppdrag som dressyrkommitténs ordförande.

 

Världscupaktuella Antonia Ramel har tyvärr blivit tvungen att stryka sig från Gothenburg Horse Show.

 

Det har blivit ändring på tävlingsdatum i ATG Riders League 2020. Helsingborg har utgått och Åby Ridklubb tillkommit.

 

Föreningar som driver verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar kan söka medel från Kungaparets Bröllopsfond.

 

Det blev svenska segrar både i GP-hoppningen och i dressyrens kür-klass i norska Lilleström i helgen.

 

Under lördagen avgjordes årets upplaga av distansrittens vinterlopp, Vasaritten.

 

Stiftelsen Göteborg Horse Show delar varje år ut stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare, kuskar och voltigörer. I år får elva lyckliga motta stipendiet som delas ut under Gothenburg Horse Show lördag 22 februari.

 

Tävlingssäsongen tar nu fart på allvar och förbundsveterinär Peter Kallings påminner om att vara vaksam på smitta. FEI manar till ökad vaksamhet om EHV-1.

 

Svenska Ridsportförbundet satsar på unghästutveckling 2020. Hästar i åldern 6-8 år som har meriter från fjolårets unghästfinaler bjuds in till träningstillfällen på Flyinge och Strömsholm för att få råd och stöd för framtiden.

 

Nya medlemsföreningar

(2020-02-12 15:41)

Vi hälsar tre nya föreningar välkomna som medlemmar i Svenska Ridsportförbundet.

 

LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week släpper flera spännande nyheter i programmet inför tävlingarna 2020.

 

Sverige har hela fem representanter på startlinjen när världscupen i dressyr, FEI Dressage World Cup, kommer till Scandinavium och Gothenburg Horse Show.

 

Lottat i allsvenskorna

(2020-02-11 15:00)

Nu är lottningen för årets upplaga av Folksam Elitallsvenska, Folksam Ponnyallsvenska samt Ridsportallsvenskan div 1 klar.

 

Rolf-Göran Bengtsson, Linda Heed, Erica Swartz, Emma Emanuelsson och Daniel Svensson är de sista svenska hoppryttarna att bli klara för Gothenburg Horse Show nästa vecka.

 

Svenska Ridsportförbundet rustar för framtiden. Ryttarutvecklingsprogrammen har redan satt avtryck med flera framtidslöften som blommat ut. Och intresset för att få plats i programmen är stort bland unga ryttare.

 

Ryttare och hästar har kvalat i hela landet. Nu står klart vilka som får rida final i GHS Young Rider Cup, Morgondagens Vinnare och Lövsta Future Challenge Jumping U25. Dessutom blir det premiär för U25-dressyr i Scandinavium. Kolla in startfäl...

 

Sverige är med på listan över de nationer som kvalat till Paralympics i Tokyo senare i sommar. Totalt finns platser för 15 lag och 18 individuella ryttare till Paralympics.

 

Svenska Ridsportförbundets styrelse hat tidigare fastställt ordförande, och i förekommande fall, vice ordförande, för förbundsstyrelsens utskott, nämnder och råd.

 

Svensk hoppning fortsätter att ha en stark ställning internationellt. Det har blivit en hel rad svenska GP-placeringar under söndagen.

 

Det var inte Sveriges dag i lördagskvällens världscuphoppning i Bordeaux, Frankrike. Douglas Lindelöw med ett nedslag blev bästa svenska ryttare.

 

Under fredagens Hästgala på Waterfront i Stockholm introducerade ATG två nya priser, ATG:s hederspris Ridsport och ATG:s hederspris Galopp.

 

Till helgen är det dags för den sista kvaltävlingen av Lövsta Future Challenge Jumping U25 som rids under Borås Grand Prix. På söndag vet vi vilka två U25-ekipage som kvalat till finalen under Gothenburg Horse Show.

 

Hästvälfärd och ledarskap med gemensamma nämnare står i centrum för Svenska Ridsportförbundet. Under ett spännande och välmatat tränarkonvent fick ridlärare och tränare inspiration och ny kunskap. Viktig kunskap som förs vidare.

 

Peder Fredricson behåller sin femteplats på Longines Ranking Jumping, hoppningens världsrankning. Henrik von Eckermann har tappat något och ligger på sextonde plats.

 

Flera svenska ryttare startar säsongen med någon av vårens tourer i södra Europa. På söndagen blev det två svenska GP-placeringar i spanska Oliva, Valencia.

 

På fredagen meddelade Svea Hovrätt att de fastställer Västerås tingsrätts dom i fallet med förskingringen av medel i TDB, Tävlingsdatabasen.

 

Sponsorer

Annons