Peder Fredricson, Stephanie Holmén och Vanessa Falk är nya stolta Friends-ambassadörer i arbetet mot mobbning och för att alla barn, unga och vuxna ska känna sig trygga i stallet.

 

Nya rutiner i TDB

(2019-11-19 10:04)

Från och med 1 januari 2020 kommer Tävlingsdatabasen TDB att ha nya rutiner både för anmälare och arrangörer. Här kan du som anmälare och arrangör läsa hur det påverkar dig.

 

Hovslagaren Uno Yxklinten tog emot FEI Solidarity Award på tisdagskvällen för sitt arbete bland hovslagare i Zambia.

 

Torsdagskvällen på Friends Arena bjuder på fantastisk stämning och fartfylld action när fyra lag möts i den spännande tävlingsformen inomhusfälttävlan. I startfältet finns såväl världsettan Oliver Townend, som tre fjärdedelar av Sveriges EM-bro...

 

Följ FEI:s årsmöte

(2019-11-18 17:42)

FEI har sitt General Assembly i Moskva, Ryssland. Efter flera dagars möten är det dags för själva årsmötet på tisdagen.

 

Samling för samsyn

(2019-11-18 16:39)

Vad krävs för en åtta och vad kan man göra för att få extra poäng i dressyrprotokollet? Vartannat år träffas dressyrtränare och domare för att snacka ihop sig och se dressyr på hög nivå ur olika perspektiv.

 

Nya svenska namn i FEI

(2019-11-17 18:40)

Henrik Ankarcrona och Patrik Kittel tar plats i varsin kommitté i det internationella ridsportförbundet FEI. Det fastställdes av FEI Board i anslutning till veckans General Assembly i Moskva. Det är också klart med VM-arrangörer 2022.

 

Anna Freskgård avslutar fälttävlanssäsongen på bästa sätt, med seger i fyrstjärnig klass i Frankrike.

 

Det blev två nya världscuppoäng i Stuttgart för Douglas Lindelöw, efter ett oturligt nedslag i grundomgången.

 

Värmdö Ridklubb är Årets ridskola 2019 och är en klubb som vill växa. - Vår kö skulle kunna fylla 25 nya ridgrupper, säger ordförande Åsa Lindblom, som hoppas på en ny anläggning i julklapp.

 

Fokus för årets fälttävlansträff var hästen och hur vi som ryttare påverkar den, på kort och lång sikt.

 

I nya tävlingen Young Rider Best Friends har åtta ryttare kvalat till Sweden International Horse Show.

 

Darragh Kenny, Harrie Smolders och Lorenzo de Luca är några av de internationella stjärnor som kompletterar startfältet i hoppningen under Sweden International Horse Show.

 

Nu är det klart med tävlingsplatser och datum för Folksam Ponnyallsvenska/lag-SM i ponnyhoppning 2020. Premiäromgången sker hos Strömsholm RF, zon Nord vecka 10 – och den stora SM-finalen avgörs hos samma förening vid Strömsholmsdagarna vecka 2...

 

Nytt i TDB inför 2020

(2019-11-14 09:31)

Vi vill redan nu göra alla som är minderåriga, eller som har en minderårig med eget konto i TDB (Tävlingsdatabasen), uppmärksamma på några förändringar som kommer att gälla från årsskiftet.

 

Uppgifter om medlemsantal ska rapporteras till Svenska Ridsportförbundet senast måndag den 13 januari 2020 via Idrott Online Klubb. Föreningsrapporten öppnar den 16 december 2019.

 

Peder tia i Verona

(2019-11-10 17:26)

Fortfarande har Peder Fredricson inte fått till den där fullträffen i Longines FEI Jumping World Cup. I Verona, Italien var Peder tia.

 

Viktor Melin, 27 år , från Norrköping kammade hem guldet i Folksam senior-SM. Hans första kommentar sa allt. - Det känns ”asbra” att få vinna.

 

Peder rider topp tio-final

(2019-11-10 10:16)

Peder Fredricson är just nu femma på Longines FEI världsrankning. Det betyder att han är med till den penningstinna Top Ten-finalen för världens tio främsta hoppryttare.

 

Nu är de åtta ryttarna klara för final i Prins Carl Philips Pris under Sweden International Horse Show. Sista semifinalen reds på Strömsholm och Fanny Fridén vann kategori C. Signe Svensson tog hem segern i kategori D.

 

Nu är det dags för FEI Longines Jumping i Verona. Start 14.10 med sändning i SVT 1 och på play. Svenska startnummer är nummer tolv Stephanie Holmén med Flip´s Little Sparrow, 32 Peder Fredricson H&M Christian, 36, Henrik von Eckermann och Hann...

 

Ridlärar/tränarkonvent 2020 arrangeras den 1-2 februari i Uppsala. Konventet får räknas som obligatorisk fortbildning för tränare och ridlärare. Anmäl nu!

 

Svenska Ridsportförbundet får ett Hästvälfärdsråd från 2020 när Djurskyddsutskottet och Hästhållnings och Anläggningsrådet slås samman till ett råd.

 

Det drar ihop sig till nästa Folksam SM i hoppning hos Södertälje Ridklubb. Till helgen handlar det om seniorer, young rider och juniorer som rider om medaljerna. Helena Lundbäck från Norrköping gör en spännande comeback med Sportman.

 

Svenska Ridsportförbundet har knutit en ny trio till landslagsledningen i hoppningen. Trion av landslagsledare för ungdomar är Henrik Lannér, Sofia Bengtsberg och Anna-Clara Pettersson.

 

Tre ryttare var med till omhoppning i Grand Prix på Elmia, Jönköping. När Fredrik Jönsson ger sig in i leken gör han det med besked. Han red hem segern i Grand Prix och en segercheck på 200 000 kronor.

 

Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou var dubbelt felfria i Longines FEI Jumping World Cup i Lyon Frankrike. Det räckte till en sjätteplats och elva poäng.

 

I somras gick hästen Citty Cat BIC SM för seniorer i hoppning. Nu hoppade Citty hem SM-guld tillsammans med sin ryttare Lovisa Korneliusson vid Folksam SM för Children i Södertälje.

 

Signe Svensson kammade hem ett nytt SM-guld vid Folksams inne-SM i Södertälje. I somras tog Signe två guld med ponnyn Bright Eyes. Nu fick hon nöja sig med ett men fick toppbetyg.

 

Det blev omkastningar i resultatlistan i andra omgången av Folksam lag-SM i dressyr för ponnyer i Helsingborg, och när slutställningen räknats ihop var det tätt i toppen. Särö Ryttarförening försvarade sitt guld.

 

Sponsorer

Annons