Årets ridskolehäst i Dalarna 2019 - Attyrory Cool Girl från Åsebo RS
FOTO: Åsebo RS

Flicka från Åsebo RS - Årets ridskolehäst i Dalarna 2019!

2019-10-25

Årets omröstning är avslutad och i topp med god marginal slutade Åsebo Ridsällskaps omtyckta lektionsponny Attyrory Cool Girl, eller Flicka som hon kallas till vardags.

Tio röstande får, när den är klar, varsin affisch med alla nominerade kandidater och naturligtvis då med Flicka i centrum. Dessa kontaktas via uppgivna e-postadresser.

Utmärkelsen till Flicka kommer att delas ut vid lämpligt tillfälle innan årsskiftet.

I Dalarna jobbar ca 300 hästar på ridskola. För att lyfta fram deras betydelse har ridläraren Anita Hedin skänkt ett vandringspris som årligen vandrar mellan våra klubbar och hästar. Alla hästar är någons favorit och många är väl värda att vinna en omröstning och få ta emot vandringspriset, och även vara i centrum på den affisch som Dalarnas Ridsportförbund tar fram med alla nominerade hästar.

Här nedan presenteras de hästar som 2019 nominerades av Dalarnas ridklubbar.

Kings Chief, Gagnefs Ridklubb

"Stallets äldsta häst! Han är 25 år och verkligen värd sin vikt i guld. Han älskar sitt jobb! En riktig klippa! Det händer att han vid uteritt och hoppning blir lite extra glad men han är en mycket vänlig häst."

GRK_Kings Chief_2

 

Cesam, Borlänge Ridklubb

Valack, född 2011 e. Sam - Cachman. Uppfödare är Stefan Lönnberg

"Cesam är fantastisk på alla sätt och vis. Han tar på bästa sätt hand om de minsta och de mest orutinerade samtidigt som han är jättefin att rida för våra rutinerade elever. Han köptes in till klubben i januari 2019 och blev snabbt en favorit för många."

BRK_Cesam_2

 

Ekwador, Älvdalens Rikdlubb

Valack, född 2003. Korsning mellan polskt varmblod och engelskt fullblod
e. North, u. Etona e. Osman.

"Eken, som han kallas, är en perfekt ridskolehäst och har lärt upp många elever och gett många trygghet i ridningen. Han bär snällt runt alla ryttare oavsett nivå, storlek eller ålder. Han kanske är lite skumpig, men han lockar alltid fram leenden och skratt hos våra elever. Han är välutbildad och orädd samtidigt som han är klok. Allt jobb är roligt enligt Eken och det bästa han vet är att hoppa på terrängbanan."

ÄRK_Ekwador_2

 

Kakan, Svedens Ponnyklubb

Sto, 8 år,  korsningsponny med okänd härstamning.

"Kakan är klubbens fina ridskoleponny. Hon är en superglad liten ponny. Kakan borde bli årets ridskoleponny eftersom hon är supergullig, snäll och tar hand om alla barnen. Kakan är en utav våra favoriter här i stallet. Alla gillar väl kakor och speciellt ponnyn Kakan. Kakans öron är nästan alltid framåt. Hon älskar att lära sig nya saker och hon älskar att bli ompysslad."

SP_Kakan

 

Manér, Norr Amsbergs Ridklubb

"Efter flera år i rad så vinner Manér de flestas hjärtan ytterligare ett år igen. Vår trogna lilla ponny som ställer upp i alla lägen. Han lär de mindre barnen att rida och känna trygghet på hästryggen! Han är vår lilla stjärna som vi önskar att vi hade fler av i större modell. Han är en exemplarisk ridskoleponny!"

NARK_Manér_2

 

Ryan, Falu Ridklubb

"Ryan är en charmig ponny som tar hand om eleverna på Falu Ridklubb. Han älskar att mysa, lyssnar på ryttaren och han har ett hjärta av guld!"

FRK_Ryan_2

 

Lissinard Lizzy, Vansbro Ryttarsällskap

"Lizzy är en riktig klippa och arbetsmyra som går med på alla typer av lektioner. Det som kännetecknar Lizzy mest, förutom hennes vackra utseende, är hennes otroliga godhet och mod. Lizzy är bara 7 år och har under sina två år på ridskolan redan hunnit bli en storfavorit i stallet. Vi ser alla fram emot många kommande år med Lizzy"

VRS_Lizzy_2

 

Attyrory Cool Girl "Flicka", Åsebo Ridsällskap

Sto, Irländsk import, född 2011

"Flicka kom till Åsebo Ridsällskap för tre år sedan och blev snabbt en storfavorit bland våra elever. Hon är alltid glad och samarbetsvillig och gillar att både hoppa, träna dressyr och rida ut. Våren 2018 upptäckte vi två knölar på Flickas bringa och efter undersökning på Ultuna diagnostiserades Flicka med cancer. Cancerknölarna kunde opereras bort men det skulle bli en omfattande och dyr operation. När det meddelades om Flickas diagnos tog några eldsjälar tag i saken och samlade in pengar till operationen. Den blev mycket lyckad och Flicka är nu helt cancerfri och är en av våra mest älskade ridskolehästar"

ÅRS_Flicka_2

 

Wee Willy, Rättviks Ridklubb

Tinker, född 2008

"Willy köptes in av ridklubben 2015 och är världens snällaste på alla sätt och vis! Han går med på allt från knattar och nybörjare, handikappridning, juniorer och till träningsgrupper i dressyr och hoppning. Han har dessutom varit ute och tävlat som ponny i storhästklass! Willy förtjänar verkligen titeln då han alltid ställer upp och har något att erbjuda alla"

RRK_Willy_2

 

Desert Hurricane, Leksands Ridklubb

Valack född 2006, 152 cm

"Harry" är en liten stor häst med glimten i ögat. Det lurar ofta en liten räv bakom örat. Han är ganska välutbildad i dressyren men mörkar det gärna genom att lägga latsidan till innan ryttaren hittat alla knappar. Han vill heller inte hoppa de allra högsta hindren även om han har tävlat upp till 10 cm, men tycker det är riktigt roligt med lagon höga hinder om ryttaren ber honom. Han har lärt många barn att rida och han har tre mjuka och bekväma gångarter. När ridskolan hade massagekurs så var han den givna visningshästen - detta tyckte han var fantastiskt då han fick all uppmärksamhet och extra mycket beröring. We love him!"

LRK_Harry_2

 

Oisin, Svärdsjö Ridklubb

Valack, connemara, kategori D, 10 år

"Oisin är en irländs connemara som stått hos oss på Svärdsjö RK i två år. Han är en riktig superponny, underbart snäll mot alla barn och väldigt duktig i både hoppning och dressyr, med både rutinerade ryttare och med nybörjare. En riktig pärla som vi håller varmt om hjärtat."

SRK_Oisin_2

 

Knytte's Syren, Hedemorabygdens Ridklubb

Gotlandsruss, sto, kategori B, född 2004 e. Ymp 515 ue. Jucent 391

"Syren är snäll och trygg för alla barn. Älskar att bli ompysslad och gosad med. Jobbar lika lugnt med barn med funktionsnedsättning som med tävlingsryttaren. Hoppas alla hinder och blir sällan rädd för något. En klippa i verksamheten och en fantastisk arbetskamrat."

HBR_Syren_2

 

Prins af Gyllengrip, Bjursås Ridklubb

Valack, SWB, född 2000 e. Vermount u. Pina Colada ue. Hartung

"Våran fina "Prinsen" är ridklubbens gentleman. Han tar hand om alla sina ryttare på ett fantastiskt sätt, stora som små. Hoppning är något han tycker är roligast, dressyr är mindre kul tycker Prinsen som har varit på klubben längst."

BjRK_Prinsen_2


Louise Tysklind

Sponsorer

Annons