FOTO: Louise Tysklind

Nyhet som berör alla ridsportens ledare och ridklubbar!

2020-01-18

Som en del i arbetet med att skapa en trygg miljö för barn och ungdomar har Riksidrottsförbundet beslutat att alla ledare från den 1/1 2020 ska kunna visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för ansvariga i föreningen. Detta gäller alla ledare från 15 år och uppåt och det är en enkel åtgärd för ledaren.

Du som är ledamot i klubbens styrelse - ta ett beslut om vem/vilka i klubben som ska titta på era ledares utdrag och bevaka att de blir uppvisade och att ingen blir bortglömd.

Och du som är ledare - sätt polisen i arbete - här finns ingen anledning att vänta!

På Riksidrottsförbundets hemsida finns lite mer information.

Polisen erbjuder två alternativa blanketter, en digital som scannas och mailas och en som du kan skriva ut och skicka med vanlig post. Efter några dagar kommer ditt brev med utdraget från Polismyndigheten i din brevlåda.

Det är du själv som ledare som begär utdraget och du ska inte lämna det ifrån dig utan bara visa upp det i original. Är du ledare i flera föreningar kan du alltså visa upp samma intyg. Intyget gäller i ett år från utfärdandet och din förening lämnar information om för vem och när du kan visa intyget.

Obs! Unga ledare i åldern 15-18 år behöver hjälp av målsman för att skaffa intyget.

Det kostar inget att få ett intyg! Det finns företag som erbjuder sig att mot betalning hjälpa till att ordna detta men det här är inget som är svårt så låt dig inte luras att betala!

Genväg till Polisens hemsida med blanketter och mer information


Louise Tysklind

Sponsorer

Annons