Agria Ridsportstipendium 2005

HOPPNING
Hanna Andersson, 16 år, Mjölby, var en av ryttarna i Morgondagens stjärnor, juniorernas egen hoppning under Göteborg Horse Show och nu hoppas Hanna kunna kvala till nästa stora juniorhoppning, Agria JuniorFinal på Globen. Men därinnan är det SM och en sommarsäsong som kan innebära träning och tävling utomlands. Hanna Andersson tilldelas ett stipendium på 10 000 kronor.

Angelica Augustsson, 18 år, Kungsbacka, lämnade en mycket framgångsrik ponnyperiod förra året och gick över till häst. Rosetterna har gått Angelicas väg även som junior på häst. För att komplettera sin utveckling som hoppryttare vill Angelica ha mer internationell erfarenhet. Angelica Augustsson tilldelas ett stipendium på 10 000 kronor.

Jenny Berglund, 20 år, Grödinge, är med i utmanartruppen i landslaget för unga ryttare och hoppas kunna ta sig in i den trupp som åker till EM eller NM i sommar. Det första målet för året, att rida YR Krafft Cup-finalen i Göteborg, är redan avklarat. Nu väntar nya utmaningar, med bland annat internationell tävlingsdebut. Jenny Berglund tilldelas ett stipendium på 10 000 kronor.

Eleonor Bellander, 14 år, Helsingborg, kvalade två ponnyer till Prins Carl Philip Pris i Globen i vintras, en C- och en D-ponny. Eleonor valde sin C-ponny som hon ridit upp från ingenstans till att bli en duktig och framgångsrik hopponny. I stallet hemma hos Eleonor finns både ponnyer och hästar. Vad som gäller för dem alla är att Eleonor själv tränar och tar fram dem till tävlingsbanan. Eleonor Bellander tilldelas ett stipendium på 5 000 kronor.

Filip Gudmundson, 13 år, Jönköping, rider och tävlar både ponny och häst i hoppning. Närmaste mål är att kvala till SM men längre bort vid horisonten har Filip både OS och VM som mål. Filip är en talang som ridit, tränat och tävlat sedan han var nio år. Filip Gudmundson tilldelas ett stipendium på 5 000 kronor.

DRESSYR
Elin Jeppsson, 21 år, Ystad, har två hästar som hon tävlar dressyr med. Läromästaren Edelweiss II med vilken hon har placeringar både internationellt och nationellt, och Grandesse som är på väg upp i klasserna. Det stora målet just nu för Elin är OS 2012 och på vägen dit vill hon bli etablerad i Grand Prix, ha fler hästar och tävla framgångsrikt internationellt. Elin Jeppsson tilldelas ett stipendium på 10 000 kronor.

Sarah de Wilde, 21 år, Västerfärnebo. Ett av Sarahs mål med sin ridning och träning var att kunna starta Grand Prix som ung ryttare. Det uppnådde hon i höstas och debuten gick dessutom så bra att hon kvalade till senior-SM i dressyr. Det mästerskapet fick dock vänta. I år är Sarah och Gaillarde återigen kvalade till SM och i år blir det start. I höst planerar Sarah att gå C-tränarutbilding samtidigt som hon fortsätter utveckla sin egen ridning. En till häst i stallet står också på programmet. Sarah de Wilde tilldelas ett stipendium på 10 000 kronor.

Elin Aspnäs, 13 år, Åhus, är trots sin ungdom rutinerad på tävlingsbanorna. Hon red sitt första SM för fyra år sedan och har under åren haft framgångar med sina ponnyer. Elin är hittills den enda ponnyryttaren som fått komma till Kyra Kyrklund för träning och Kyra ser en stor talang i Elin. Tills vidare tävlar Elin vidare på hingsten Vermont RP 133 men med åren vill hon gå över och fortsätta på häst. Elin Aspnäs tilldelas ett stipendium på 5 000 kronor.

FÄLTTÄVLAN
Linda Cedermark, 17 år, Brandstorp, har varit oerhört framgångsrik på ponny i fälttävlan och är nu på väg att ta steget över till häst. Med hård träning och gott hästmaterial från familjens egna uppfödningar ska Linda bevisa att framgångarna på ponny inte var någon engångsföreteelse, hon har en plan för att bli framgångsrik även på häst. Linda Cedermark tilldelas ett stipendium på 10 000 kronor.

Christoffer Forsberg, 14 år, Stenstorp, vann SM-guld för juniorer 2004, var högt placerad i en tvåstjärnig fälttävlan i Tyskland nu på våren och har trots sina unga år imponerande placeringar. I år är planen att rida junior-EM i Frankrike. Christoffer har ridit ponny men koncentrerar sig nu på häst. Christoffer tilldelas ett stipendium på 5 000 kronor.

VOLTIGE
Lisa Jonsson, 24 år, Norrköping, ägnar sig åt en i Sverige relativit liten sport och har för att få rutin och träning valt att flytta till München, Tyskland. Där tränar hon tillsammans med världsmästarna i voltige, Voltigier Verein Ingelsberg. Målet i år är att kvala till EM i Italien och där nå en finalplats. Lisa Jonsson tilldelas ett stipendium på 10 000 kronor.


Senast uppdaterad: 2010-05-22

Samarbetspartner

Annons