Agria Ridsportstipendium 2004

HOPPNING
Lina Larsson, Harlösa, 17 år, har nyligen gått över till häst efter en väldigt framgångsrik ponnyperiod med bland annat fem SM-placeringar på fem olika ponnyer. Nu satsar Lina på att minst lika framgångsrik på häst. Under våren har hon legat etta och tvåa på rankinglistan och fanns med i startfältet i juniorernas nya klass i Scandinavium. Stipendiet ska Lina använda till träning. Lina Larsson tilldelas en stipendiesumma på 10 000 kronor.

Nathalie Adelborg, Sigtuna, 20 år,  är uppvuxen på föräldrarnas ridskola i Sigtuna och började tävla på ponny i sjuårsåldern. Efter studentexamen förra året går Nathalie Elitprogrammet för Young Rider på Strömsholm. Årets mål är NM och EM men Natahlie siktar mycket längre än så. Stipendiet vill hon använda till träning för någon ryttare utomlands. Nathalie Adelborg tilldelas en stipendiesumma på 10 000 kronor.

Jens Wickström, Norrköping, 21 år och kommer från Enköping. Han är för tillfället stationerad i Norrköping där han arbetar för Malin Baryard. Jens vann SM för unga ryttare förra året.
Liksom sin arbetsgivare har Jens varit över i England och arbetat och tränat för John Whitaker. Målet för året är NM och EM och stipendiet vill Jens använda för att få mer internationell rutin inför årets eventuella mästerskap. Jens Wickström tilldelas en stipendiesumma på 10 000 kronor.

Julia Persson, 19 år, bor norr om Östersund och har bara en häst, Zebastian, som hon köpt från Helena Persson. Men varken avstånd eller brist på hästmaterial har hindrat Julia från att bli en framgångsrik juniorryttare. Innan Julia gick över till häst förra året tävlade hon framgångsrikt på ponny på samma villkor. Julia Persson var trea i Agrias JuniorFinal i Globen i höstas. Stipendiet vill Julia använda till att utveckla sin ridning, antingen på Elitprogrammet för Young Rider på Strömsholm eller utomlands hos någon etablerad ryttare. Julia Persson tilldelas en stipendiesumma på 10 000 kronor.

DRESSYR
Sara Johansson, Enhörna, som är 19 år rider sitt första år som young rider och har efter två starter i kvalat till årets SM med ögonstenen Amanda. Sara tar studenten i vår och vill ta en paus från vidare studier för att kunna satsa mer på att utveckla sin ridning. 2002 var Saras sista ponnyår och ett väldigt framgånsrikt sådant. Hon slutade som nummer 6 på rankinglistan. Stipendiet vill Sara använda för att vara en sammanhängande tid hos sina tränare Tinne Vilhelmson och Kerstin Dahlberg. Sara Johansson tilldelas en stipendiesumma på 10 000 kronor.

Amanda Meijer, Ängelholm, 21, var tennisspelare en bit upp i tonåren, innan ridningen och en plötslig ingivelse att starta junior-SM tog över. Med hjälp av tränare Rose Mathisen och mammas stöd var SM-starten ett faktum några år senare. Samma vilja att gå vidare har gett Amanda en plats i spetsgruppen för unga ryttare och nu är målet en EM-start för Amanda och nuvarande hästen Mirjam. Amanda gör nu sitt sista år som ung ryttare och vill gärna åka till Tyskland för mer träning. Efter studenten läser nu Amanda psykologi med inriktning idrott. Stipendiet vill Amanda använda för att förverkliga drömmen att rida ett EM innan tiden som ung ryttare är över. Amanda Meijer tilldelas en stipendiesumma på 10 000 kronor.

Anna Jarnald, Vänersborg, är 15 år och ingår i ponnydressyrens spetsgrupp men hon rider också häst parallellt med ponnyerna. Med ponnyn "Holger" tävlar Anna internationellt och med läromästaren Euchuca har Anna fyra placeringar på fem starter hittills. Anna har två olika mål för 2004, NM och EM med Holger och SM med Euchuca. Stipendiet vill Anna använda till fler träningstillfällen. Anna Jarnald tilldelas en stipendiesumma på 5 000 kronor.

Mia Granqvist, Nyköping, 14, är en målmedveten flicka som tävlar ponny och häst parallellt. Ponnyn Torino har Mia utbildat från LB upp till FEI-klasser och målet i år för ekipaget är att kvala till SM. Med danska stoet Malaika är Mia redan kvalad till junior-SM. Närmaste målet för Mia är att bli så bra att hon får representera Sverige internationellt som junior eller ung ryttare. Stipendiet tänker hon använda till träning för att uppnå det målet och utvecklas med sina hästar. Mia Granqvist tilldelas en stipendiesumma på 5 000 kronor.

FÄLTTÄVLAN
Sabina Swärd, Löddeköpinge, 22 år, har en imponerande meritlista som börjar med ett lagguld i NM för ponny och för tillfället avslutas med en fjärdeplats i lag på EM för unga ryttare förra året. Däremellan finns många placeringar både nationellt och internationellt. Sabina har även ridit dressyr-SM och har varit en uppskattad dressyrtränare för barn och ungdomar i hemmaklubben Dagstorpsortens Ryttarförening. Stipendiet ska sabina använda för att vidareutbilda förstahästen Selma. Sabina Swärd tilldelas en stipendiesumma på 10 000 kronor.

Rebecka Tell, Herrljunga, 18 år, är med i juniorlandslaget för tredje året. Hennes genombrott kom förra året med ett NM-brons individuellt och ett lagsilver vid samma mästerskap. Målet i år är bland annat Junior-EM i Italien, för att sedan gå vidare och rida young rider-mästerskapen nästa år. Bland framtidsmålen finns OS i Peking 2008. Rebecka hoppas kunna arbeta med hästar när hon lämnar skolan nästa år. Stipendiet vill Rebecka använda för en satsning på årets EM. Rebecka Tell tilldelas en stipendiesumma på 10 000 kronor.


Senast uppdaterad: 2010-05-22

Samarbetspartner

Annons