Agria Ridsportstipendium 2003

HOPPNING
Henrik von Eckerman, Söderköping. Henrik fanns med i silverlaget på EM i Köpenhamn förra året vilket var höjdpunkten på ett år som också innebar bland annat ett SM-silver, felra internationella och nationella placeringar på 1,50nivå och seger i Gustaf Casparsson Memorial vid Stockholms Ryttarspel. Henrik tänker använda sitt stipendium till fortsatt träning och utveckling.

Linda Heed, Västerljung. Linda är den första att få Agrias Ridsport Stipendium en andra gång. Linda satsar helhjärtat på sin sport och har haft otaliga framgångar, men behöver för att komma vidare råd och hjälp med mental träning. Lindas mål med stipendiet är att ta sig tillbaka till landslaget igen.

Sophie Karpe Nilsson, Höganäs. Sophie har en framgångsrik karriär som ponnyryttare och junior bakom om sig, och är nu ung ryttare med målet att rida NM och EM 2003. Hon finns med i spetgruppen för unga ryttare. Hemma i stallet tar Sophie hand om alla förekommande stallsysslor förutom att hon rider flera hästar varje dag. Stipendiet vill Sophie använda till träning utomlands då det ger mycket mer rutin och erfarenhet att komma iväg och se hur andra gör.

Stina Lillje, Arboga. Efter den framgångsrika ponny- och juniortiden har Stina fått börja om med unga hästar som hon framgångsrikt tränat och utbildat. Målet för året är NM och internationellt tävlande med hingsten Jeopardy 905 som hon har förmånen att rida. Stina har genomfört C-tränarutbildning i hoppning.
Stipendiet kommer att användas till träning under sommaren.

DRESSYR
Angelica Byström, Bro. Angelica satsar hårt på dressyren med målet att som senior bli en av de tio bästa i världen. Delmål på vägen är finalen i Agria JuniorMästare, EM och internationellt tävlande. Angelica har hittills haft en framgångsrik tid på dressyrbanan med bland att NM-guld i lag och SM-silver förra året. Stipendiet ska användas för utbildning och utökad träning för Louise Nathhorst.

Anna Espelund, Kristianstad. Anna är med i spetsgruppen för juniorer och började med ridhäst förra året efter en framgångsrik ponnytid. Första året med häst blev det både SM-start och internationellt tävlande. Målet för året är EM. Parallellt rider och utbildar Anna en unghäst för den ommande perioden som ung ryttare, och att kvala den till SM inom några år.

Elin Jonsson, Strömsholm. Elin går sista året på dressyrgymnasiet på Strömsholm. Med sin häst Marvell har Elin tävlat internationellt men en skada satte tillfälligt stopp för tävlandet under sista delen av 2002. Men nu är Marvell tillbaka igen och målen för året är att först komma tillbaka till spetsgruppen för juniorer och sedan att kvala tilll A-finalen på EM för juniorer.

Emmelie Karlsson, Vimmerby. Emmelie är närvarande stationerad hos Kyra Kyrklund i England där hon tränar och vidareutbildar sig. Stipendiet skulle ge Emmelie möjlighet att stanna ytterligare en tid och kunna debutarea i Grand Prix senare i sommar. Emmelie var bästa svenska på YR-EM 2000 och har fortsatt utvecklats som senior.

Elinore Simberg, Munka Ljungby. Elinore är en våra absolut mest framgångsrika ponnyryttare i dressyren. Med Silver var hon bästa svenska ekipage i Ponny-EM i Spanien med en total sjätteplats två år sedan, och förra året var Elinore och Silver återigen bästa svenskar med seger i B-finalen. Nu vill Elinore gå vidare med ridhäst och stipendiet kommer att användas till att utbilda "projekthästen" Olivia.

FÄLTTÄVLAN
Karin Magnusson, Ljungsbro. Karin har just lämnat en mycket framgångsrik tid som ung ryttare och är nu förstaårssenior. Förra säsongen blev Karins bästa hittills och avslutades med en fjärdeplats i EM. Med sin häst Skott har hon bland annat också varit en period på Irland och tränat. Karin vill fortsätta med fälttävlan på internationell nivå och målet denna säsong är rida två trestjärniga fälttävland för att kvalificera sig till större tävlingar. Stipendiet kommer att användas till träning för att uppnå målen.

Viktoria Tevell, Borensberg. Viktoria inspirerades från början att rida fälttävlan just för att det innehåller tre discipliner, dressyr, terräng och hoppning. Viktoria hade tillsammans med Chique Femme en rad framgångar krönta med ett EM-guld i lag 2000. Nu satsar Viktoria på nya hästar för att som senior nå samma framgångar. Stipendiet kommer att användas för utveckling mot internationellt tävlande.


Senast uppdaterad: 2010-05-22

Samarbetspartner

Annons