Agria Ridsportstipendium 2002

HOPPNING
Fredrik Spetz, 18 år från Norrköping. Tävlar på häst sedan fyra år och har placeringar på Grand Prix-nivå både nationellt och internationellt. Fredrik söker stipendiet för fortsatt utbildning inom hoppsporten och för tävling och träning utomlands. Fredrik Spetz tilldelas ett stipendium på 40 000 kronor

Emma Emanuelsson, 16 år från Stenkullen utanför Göteborg. Emma toppade en framgångsrik karriär på ponny med ett SM-guld förra året och började sin karriär på häst med ett SM-guld för juniorer. Framgångarna har fortsatt och Emma toppade listan i YR Krafft Cup inför finalen på Scandinavium. Emmas stipendium ska gå till träning och fortsatt utbildning. Emma Emanuelsson tilldelas ett stipendium på 20 000 kronor.

Jenny Johansson, 20 år från Särö. Jenny rider sitt sista år som young rider och har en diger lista med placeringar i olika mästerskap ända sedan ponnytiden i bagaget. Förra året blev det ett SM-guld och årets säsong har börjat väldigt för Jenny som siktar mot NM och EM. Till hösten hoppas hon kunna fortsätta sin utbildning hos Lars Nieberg. Jenny Johansson tilldelas ett stipendium på 20 000 kronor.

Eva Sunnanväder, 22 år från Linderöd. Eva Sunnanväder tog en bronsmedalj med Stravinsky B på unghäst-VM på Zangersheide i höstas. Hon arbetar hos Royne Zetterman och rider där en mängd olika hästar vilket ger en mycket bred erfarenhet. Att rida många olika hästar har också varit grunden till den erfarenhet och rutin som lett till Rolf-Göran Bengtssons framgångar. Eva Sunnanväder tilldelas ett stipendium på 20 000 kronor.

DRESSYR
Anna Blomgren, 22 år från Hässelby. Anna började sin ryttarkarriär i en blommig klänning på en shetlandsponny i tvåårsåldern och förra året toppades den med ett EM-brons i tyska Iserlohn. I stallet har Anna Leo som startat SB:1 och en unghäst som hon hoppas kunna utbilda till och starta i Grand Prix om sex åtta år. Anna är eleve hos Louise Nathhorst. Anna Blomgren tilldelas ett stipendium på 30 000 kronor.

Emelie Brolin, 18 år från Sparreholm. Emelie går samhällsvetenskapliga programmet på gymnsiet och tränar tre hästar i stort sett varje dag efter skolan. Med Contact har framgångarna från ponnytiden fortsatt även på häst och Emelies mål i år är att rida EM i Rom. Emelie tränar för Liane Wachtmeister som i henne ser ett stort löfte. Emelie Brolin tilldeas ett stipendium på 10 000 kronor.

Jeanna Högberg, 19 år från Vikingstad. Jeanna har tidigare haft stora framgångar både nationellt och internationellt med Negus som tyvärr inte finns med oss längre. Till sommaren tar Jeanna studenten från naturvetenskapliga programmet och planerar att åka till Tyskland för vidare träning med sin nya häst Corsica. I höst hoppas Jeanna kunna fortsätta sin träning för Kyra Kyrklund. Jeanna Högberg tilldelas ett stipendium på 10 000 kronor.

FÄLTTÄVLAN
Katrin Norling, från Mantorp, med familjens egna uppfödningar, Tollstad-hästarna- har Katrin härjat friskt i resultatlistorna under åren. Karriären började på  ponny men rätt snart blev det häst. I bagaget har Katrin en imponerande lista med medaljer och placeringar både nationellt och internationellt. Ett stipendium skulle ge Katrin möjlighet att tävla mer på internationella tävlingar. Katrin Norling tilldelas ett stipendium på 30 000 kronor.

Gustaf Samuelsson, 23 år från Linghem. Gustaf delar sin tid för tillfället mellan att rida och gå en utbildning på Vretaskolans Lantbruksskola. Hans stora mål är komma till OS eller VM och som ett steg på vägen står träning och tävling i England högt på önskelistan. Gustaf Samuelsson tilldelas ett stipendium på 15 000 kronor.

Nilspetter Eng, 19 år från Rimforsa. Nilspetter har justa tagit steget upp till young rider efter en framgångsrik tid som junior. Som så många andra har Nilspetter siktet ställt mot de stora mästerskapen och OS 2009 i Turin är hans mål. För att nå dit krävs fortsatt satsning och närmast ligger YR-EM i Österrike i sommar. Nilspetter Eng tilldelas ett stipendium på 4000 kronor.

KÖRNING
Maria Henriksson, 24 år från Rosersberg. Maria började köra shetlandsponny och var framgångsrik med sina två hingstar som hon körde i par. Maria har nu gått över på häst och kör enbet. Sökandet efter en bra häst har pågått och Maria har nu kontrakt på två hästar som förhoppingsvis ska ge henne utdelning på tävlingsbanorna. Maria Henriksson tilldelas ett stipendium på 4000 kronor.


Senast uppdaterad: 2010-05-22

Samarbetspartner

Annons